Ankara'ya 60 dakika uzaklıkta kimsenin bilmediği saklı cennet! Ayak basılmamış gölet kampçıların gözdesi olacak

Ülkemizde keşfedilmeyi bekleyen neredeyse ayak basılmamış pek çok doğal güzellik bulunuyor. Başkentin gürültüsünden sıkılanlar için Ankara'nın merkezine 60 dakika uzaklıktaki yüzülebilecek ve kamp yapılabilecek en özel adresi derledik.

Ankara'ya 60 dakika uzaklıkta kimsenin bilmediği saklı cennet! Ayak basılmamış gölet kampçıların gözdesi olacak

Ankara'ya 60 dakika uzaklıkta kimsenin bilmediği saklı cennet! Ayak basılmamış gölet kampçıların gözdesi olacak - Türkiye, bünyesinde barındırdığı doğal güzellikleri ile özellikle yaz mevsiminde milyonlarca turisti ağırlıyor. Tatilini ya da hafta sonunu daha sakin, şehir merkezinden uzak ve dinlenebileceği bir yerde geçirmek isteyenler de henüz keşfedilmemiş alanlara ulaşmak ve oraların tadını çıkarmak istiyor.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Ankara, saymakla bitmeyen güzellikte pek çok doğal alana ev sahipliği yaparken bu alanların bir çoğu da şehir merkezine en az 1 saat uzaklıkta bulunuyor. Ankara'daki doğal güzellikler binlerce canlı türü ve renkleri barındırırken keşfedenlere de bedava tatil imkanı sunuyor. Başkent Ankara'da keşfedilmemiş alanlarıHaberankara.com olarak derlemeye devam ederken özellikle hafta sonu planı yapmak isteyenler, şehirden çok uzaklaşmadan ekonomik bir tatil yapmak isteyenler için detaylara yer verdik.

Başkent Ankara'nın sınırları içerisinde pek çok doğal göl ve gölet bulunuyor. Ankara'daki göl ve göletler özellikle doğaseverlerin radarında yer alırken bu alanlar kampçıların radarında yer alıyor. Ankara'da bulunan Kızılcahamam Kurumcu Göleti de güzelliği ile adeta büyülüyor.

ankaraya-60-dakika-uzaklikta-kimsenin-bilmedigi-sakli-cennet-ayak-basilmamis-golet-kampcilarin-gozdesi-olacak-002.jpg

KIZILCAHAMAM İLÇESİNDE CENNETTEN BİR PARÇA: KURUMCU GÖLETİ

Kurumcu Göleti, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan bir gölettir. Ankara’nınKızılcahamam ilçesine bağlı Kurumcu Köyü içerisinde yer alan, Kurumcu Göleti kamp tutkunları için eşsiz bir deneyim sunması ile dikkati çekiyor. Çadır kampı, karavan kampı ve piknik yapılabilecek en doğal bölgelerden olan Kurumcu Göleti, Kızılcahamam’ın çam ormanları arasında yer alıyor. Kızılcahamam'ın Kurumcu Köyü içerisinde yer alan gölet oldukça ıssız bir bölgede konumlanıyor.

kurumcu-goleti.jpg

Kurumcu Göleti, Ankara'nın şehir merkezine 83,8 kilometre uzaklıkta bulunuyor. Şehir merkezinden şahsi araç ile 65 dakikalık bir yolculukla ulaşılabiliyor. Kurumcu Göleti, Kızılcahamam ilçe merkezine de 35,9 kilometre uzaklıkta bulunuyor.

ekran-goruntusu-2023-08-15-213814.png

Kahramankazan yolu üzerinde yer alan Susuz bölgesindeki köprülü kavşaktan Anadolu Otoyolu yol ayrımına dönüldüğünde Anadolu Otoyolu'nu düz devam edilmesi gerekiyor.

ankaraya-60-dakika-uzaklikta-kimsenin-bilmedigi-sakli-cennet-ayak-basilmamis-golet-kampcilarin-gozdesi-olacak.jpg

Karayolları 4. Bölge Müdürlüğü Çeltikçi Hizmet Tesisleri kavşağına - Akıncı Gişeleri Bakım Şefliği'ne ulaşıldığında Gümele güzergahı - Güdül yolundan sağa dönülerek Gümele ve Aşağıhüyük köylerini geçtikten sonra üçüncü köy yani Kurumcu Köyü'ne ulaşım sağlanıyor.

ankaraya-60-dakika-uzaklikta-kimsenin-bilmedigi-sakli-cennet-ayak-basilmamis-golet-kampcilarin-gozdesi-olacak-001.jpg

Sizlerde şehir merkezinden Kurumcu Göleti'ne yaklaşık 65 dakikalık bir yolculuk süresinde ulaşım sağlayabilir, hafta sonunuzu kamp malzemeleriniz ile doyasıya dinlenerek geçirebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER