Ankara'nın yerlisi bile bu bilgiyi bilmiyor! Ankara'nın yüzölçümü herkesi şaşırtacak

Milyonlarca vatandaşın yaşamını sürdürdüğü Türkiye'nin Başkenti Ankara, 25 ilçeye ev sahipliği yapıyor. Ankara'nın yerlisi de yabancısı da bu şehirdeki yaşamını çeşitli nedenlerle sürdürürken kentle ilgili de pek çok bilinmeyen bulunuyor.

Ankara'nın yerlisi bile bu bilgiyi bilmiyor! Ankara'nın yüzölçümü herkesi şaşırtacak

Ankara'nın yerlisi bile bu bilgiyi bilmiyor! Ankara'nın yüzölçümü herkesi şaşırtacak - Türkiye'nin kalbinin attığı yer Başkent Ankara, milyonlarca vatandaşın gözde şehirleri arasında yer alıyor. Türkiye’nin başkenti ve en kalabalık ikinci kenti olan Ankara, sınırları içerisindeki milyonlarca vatandaşa da ev sahipliği yapıyor.

Öğrencisi ve memuru bol şehir olarak adlandırılan Ankara'nın iş, ulaşım ve yaşam koşulları diğer büyükşehirlere de göre daha avantajlı bulunurken son nüfus sayımına göre 5 milyon 782 bin 285 kişi bu ilde yaşamını sürdürüyor. Ankara'da pek çok bilinmeyen adres bulunurken Haberankara.com olarak bu adresleri okurlarımıza da tanıtmaya devam ediyoruz. Ancak Ankara hakkında bir bilinmeyen de meraklısının gündeminde yer alıyor.

ANKARA 25 İLÇEDEKİ NÜFUSU AĞIRLIYOR

Ankara'daki yaşamını nüfus, 25 ilçe ve bu ilçelere bağlı bin 425 mahallede yaşıyor. Nüfuslarına göre şehirler listesine göre yapılan sıralamada dünyada 57'nci sırada yer alan Başkent Ankara'nın toplam yüzölçümü de merak ediliyor. Türkiye’nin en kalabalık ilçesi Ankara’da bulunurken 1 milyona yakın nüfusu ile Çankaya ilçesi Türkiye’nin en kalabalık ilçesi olma özelliğini taşıyor.

ankaranin-yerlisi-bile-bu-bilgiyi-bilmiyor-ankaranin-yuzolcumu-herkesi-sasirtacak.png

25 ilçeye ev sahipliği yapan Ankara'nın toplam yüzölçümünü merak edenler için Haberankara.com olarak Ankara'nın yüzölçümünü derledik.

ANKARA'NIN YÜZÖLÇÜMÜNÜ BİLİYOR MUSUNUZ?

Başkent Ankara’da bulunan toplam 25 ilçe, yüz ölçümlerine göre farklılık gösteriyor. Ankara’nın ilçelerinin yüz ölçümüne göre en büyük ilçe unvanı 3 bin 618 kilometrekare alanı ile Polatlı'da bulunuyor. Ankara'nın toplam yüzölçümü ise 24.521 kilometrekare olarak karşımıza çıkıyor.

ankaranin-yerlisi-bile-bu-bilgiyi-bilmiyor-ankaranin-yuzolcumu-herkesi-sasirtacak-001.png

Türkiye'nin merkezi konumunda bulunan Ankara, Batı Karadeniz Bölgesinde kalan kuzey kesimleri hariç, büyük bölümü İç Anadolu Bölgesinde yer alıyor. Yüzölçümü olarak Konya ve Sivas'tan sonra Türkiye'nin en büyük üçüncü ili olan Ankara, Bolu, Çankırı, Kırıkkale, Kırşehir, Aksaray, Konya ve Eskişehir illerine de komşuluk yapıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER