Ankara'nın Türkiye yangın risk haritasındaki yeri belli oldu

Türkiye'nin dört bir yanında son günlerde yaşanan dev hasarlı yangınlar insanlara korku dolu günler geçirtmeye devam ediyor. Farklı nedenlerden kaynaklı olarak çıkan yangınlarda şu ana kadar çok sayıda insan hayatını kaybetti.

Ankara'nın Türkiye yangın risk haritasındaki yeri belli oldu

Ülkenin doğusunda bulunan Diyarbakır, Mardin ve Şırnak ile batısında bulunan Çanakkale ve Uşak gibi illerde çıkan yangınlar saatler sonrasında güçlükle söndürülebildi.

TÜRKİYE YANGINLARLA MÜCADELE EDİYOR

Ankara'da bu yangınlardan nasibini alan şehirler arasında yer aldı. Şehrin farklı ilçelerinde genelde ihmal ve bilinçsiz davranmaktan dolayı çıkan yangınlarda yüzlerce dönüm tarım arazisi küle döndü.

İnsanların hayatlarını kaybettiği ve çok sayıda hayvanın telef olduğu yangınlar ile ilgili ciddi uyarılar yapılmaya devam ediliyor. Yangına sebep olanların ağır bir şekilde cezalandırılacağı ifade edilirken bir yandan da yangının olumsuz etkilerinden bahsediliyor.

Ankara'nın Türkiye yangın risk haritasındaki yeri belli oldu

ANKARA'NIN DURUMU KRİTİK

Yangın konusu ülke gündemini meşgul etmeye devam ederken ülkenin yangın risk durumunu gösteren bir harita yayınlandı. Şehirlerin yangın tehlikelerinin derecelendirilerek paylaşıldığı haritada Ankara'nın durumunun alarm seviyesinde olduğu gözlemlendi.

Ankara'nın Türkiye yangın risk haritasındaki yeri belli oldu - Resim : 2

Ankara 1'den 6'ya kadar yapılan derecelendirmede 4 numaradaki yüksek tehlikede yer aldı. Şehrin İç Anadolu gibi güneşi bol alan bir yerde oluşu, nüfusun yoğun bulunması ve artan hava sıcaklıkları yangın seviyesinin kritik olmasında önemli rol oynadı.

Önümüzdeki günlerde Ankara'da benzer yangın çıkma ihtimallerine karşı vatandaşların tedbirlere devam etmesi istendi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER