Ankara'nın suyu kritik seviyelerde seyretmeye devam ediyor

Başkent Ankara yaz aylarının olumsuz etkilerini hissetmeyi sürdürüyor. Günlük hayatta insanları zorlayan sıcaklıklar barajlarında hızlıca boşalmasına sebebiyet veriyor.

Ankara'nın suyu kritik seviyelerde seyretmeye devam ediyor

Son günlerde iyiden iyiye kendisini hissettiren aşırı sıcaklar Ankara halkının gün içinde zorlanmasına neden oluyor. İşlerini halletmek için dışarı çıkmak mecburiyetinde olan insanlar bir an önce serin bir yerde olmanın hesaplarını yapıyor.

BAŞKENT İÇİN TEHLİKE ÇANLARI ÇALIYOR

Dünya genelinde olduğu gibi Ankara'da da sıcaklıklar üst seviyelerde yaşanırken akıllara gelen bir soru da barajların doluluk seviyesinin ne durumda olduğu oldu. Yağışların olmaması ve sıcaklıkların normalden daha hızlı bir şekilde buharlaşmaya sebep olması barajların doluluk seviyesinin azalmasını beraberinde getirdi.

Konu ile ilgili olarak ASKİ Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan günlük veriler ise tehlikeyi ortaya koymayı sürdürüyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından paylaşılan verilerde şehrin baraj doluluk oranlarının bir önceki yılın gerisinde olduğu ifade ediliyor.

Ankara'nın suyu kritik seviyelerde seyretmeye devam ediyor

ASKİ'nin internet sitesinde grafikli bir şekilde paylaşılan verilere göre 2023 yılının 23 Temmuz'unda barajlardaki toplam doluluk yüzdesi yüzde 46,06 olurken bu yıl aynı günde bu rakam yüzde 42,64 oldu.

GEÇEN SENEYE GÖRE MİKTAR AZALDI

Aktif kullanılabilir su yüzdesi de aynı şekilde geçen yıla göre bir düşüş gösterdi. 23 Temmuz 2023'te yüzde 38,76 olan bu oran bugün yüzde 34,88 olarak ölçüldü. Sıcaklıkların ilerleyen günlerde daha da yükselmesi şeklinde oluşan beklentiden dolayı bu rakamın daha da aşağı düşebileceği şeklinde tahminler yapılmasına neden oldu.

Bu nedenden dolayı Ankara'da ilerleyen dönemlerde sıkıntı yaşamamak adına vatandaşa tedbirli olmaları çağrıları yapılıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER