Ankara'nın o ilçesine TOKİ müjdesi geldi! Kira öder gibi 545 konut verilecek

Son dönemde ev ve kira fiyatlarının yüksek oranda artması vatandaşlarda TOKİ'ye olan ilgi ve alakayı artırdı. Bu nedenle şehirlerinde TOKİ projeleri yapılacağını duyan vatandaşlar hızlı bir şekilde detayları araştırma yoluna gidiyor.

Ankara'nın o ilçesine TOKİ müjdesi geldi! Kira öder gibi 545 konut verilecek

Türkiye'nin içinde bulunduğu ekonomik pahalılıktan etkilenenler en çok orta ve dar gelirli aileler olmuştu. Kira fiyatlarının ortalama bir çalışanın maaşının tamamına yakınına ulaşması ve ev fiyatlarının milyonlar ile ifade edilmesi vatandaşın aklında soru işareti oluşturmuştu.

Yaşanan bu durum sonrasında vatandaşlar barınma sorununu ortadan kaldırmak için kendilerine en uygun seçeneği araştırmaya başladılar. Konu ile ilgili olarak Ankara'da bu konuda dertlenenler için sevindirici bir haber geldi.

Ankara'nın o ilçesine TOKİ müjdesi geldi! Kira öder gibi 545 konut verilecek

PROJENİN DETAYLARI DUYURULDU

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına bağlı olarak faaliyetlerini sürdüren TOKİ, Ankara'nın Gölbaşı ilçesine büyük bir konut projesi yapmak için harekete geçti. Yapılan açıklamaya göre proje tamamlandığında 545 adet konut ve 18 dükkanlı bir ticaret merkezi ilçeye kazandırılmış olacak.

Haberin duyulması ile beraber ilçe vatandaşları olmak üzere Ankara halkından bir çok kesim proje sürecini yakın takibe aldı. TOKİ konu ile ilgili yaptığı duyuruda 5 Ağustos'ta proje için ihaleye çıkılacağını açıkladı.

Yapılacak ihaleye katılacak firmalardan uygun olanın kazanmasının ardından inşa süreci başlayacak. Projenin 550 günde tamamlanması bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER