Ankara'nın metro ağı genişliyor! Yeni metro müjdesi verildi şehir resmen metro ile gezilecek

Ülkemizde şehir içi ulaşımda konforu nedeniyle öncelikli tercih metro ağı oluyor. Trafik sorunun olmaması, ferah ve geniş alan derken şehir içi toplu taşımada en çok metro kullanılıyor. Metro ağının gelişmesi istenirken Ankara için müjde geldi.

Ankara'nın metro ağı genişliyor! Yeni metro müjdesi verildi şehir resmen metro ile gezilecek

Ankara'nın metro ağı genişliyor! Yeni metro müjdesi verildi şehir resmen metro ile gezilecek - Ülkemizde metro ağları için yatırımlar yapılmaya devam ediyor. Başkent Ankara'da da metro ağının gelişmesi için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Ankaralılar, ulaşımda en çok metroyu tercih ederken metro ağının gelişmesi ve genişlemesi için de talepte bulunuyor. Başkentin merkezi noktalarına aktarmasız metro ağı için harekete geçen Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden de (ABB) açıklama geldi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik anlayışını sürdürerek Ankaralıların istek ve ihtiyaçları doğrultusunda yeni projelere imza atmaya devam ediyor. ABB'nin yürüttüğü sosyal belediyecilik anlayışı ile kentin eksik ve ihtiyaçları doğrultusunda projeler de geliştirilmeye devam ediyor.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

ABB, Ankara'daki ulaşım ağının gelişmesine katkı sunmak amacıyla raylı sistem eksiğini de kentin ihtiyaç duyduğu bölgelerde gidermek üzere projelere imza atılmaya devam ediyor. Bir süredir Başkent Ankara'da yapılması beklenen Dikimevi - Mamak metro hattı için gelişmeler takip edilirken Ankaralılar da metro ağının gelişmesi için taleplerini sürdürüyor. ABB Başkanı Mansur Yavaş ve ABB'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklama kapsamında Dikimevi - Mamak metro hattı için ilk adımın atıldığı öğrenildi.

metro.jpg

ANKARA'YA DİKİMEVİ - MAMAK METRO PROJESİ GELİYOR

Dikimevi - Mamak Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Fransız Kalkınma Ajansı (AFD) ile 4 yıl geri ödemesiz olmak üzere 12 yıl vadeli finansman desteği için sözleşme imzalandı. 4 yılı geri ödemesiz 12 yıl vadeli, 250 milyon Euro’luk kredi sözleşmesinin imzalandığına ilişkin ilk açıklama ABB Başkanı Mansur Yavaş'tan gelirken Ankara'da metro ulaşımının gelişmesi de halkın memnuniyetini artırdı.

ankaraya-yeni-metro-hatti-mujdesi-dikimevi-mamak-metrosu-icin-imzalar-atildi-003.jpeg

ABB, Başkentin raylı sistem ağının genişletilmesi amacıyla çalışmaların sürdürüldüğünü açıkladı. Bu kapsamda 12 yılın ardından Ankara’da bir metro projesinin startının verileceği duyuruldu. Dikimevi - Natoyolu Raylı Sistem Uzatma Hattı Projesi, A1 - AŞTİ - Dikimevi Ankaray Hattı’nın Ankara’nın doğusuna uzatılmasını kapsayan Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu isimleriyle 8 ayrı istasyondan oluşacak.

7,461 km uzunluğundaki projenin finansmanı için EBRD ve AFD 4 yılı geri ödemesiz toplam 12 yıl vadeli toplam 250 milyon Euro finansman desteği temin edildiği bildirildi.

''ANKARA’MIZ İÇİN HAYIRLI UĞURLU OLSUN''

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, EBRD Altyapı Sektörü Türkiye - Orta Doğu ve Afrika Bölge Direktörü Sue Barrett ile AFD Fransa Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği Elçi Müsteşarı Mathilde Grammont imzaladı. ABB Başkanı Yavaş, ''Kentimizin Mamak uzatma Metrosunun kredi anlaşması için bir araya geldik ve Avrupa İmar Kalkınma Bankası ve Fransız Kalkınma Ajansı ile kredi anlaşmasını imzaladık. Ankara’mız için hayırlı uğurlu olsun.'' ifadelerine yer verdi.

ankaraya-yeni-metro-hatti-mujdesi-dikimevi-mamak-metrosu-icin-imzalar-atildi-002.jpeg

ANKARA'DA YENİ METRO AĞLARI İÇİN TALEP ARTTI

Başkent Ankara'da Dikimevi - Mamak metro projesinin ardından vatandaştan da yeni talepler gelmeye başladı. Ankara'da en çok havaalanından şehir merkezine gitmek için metroya ihtiyaç duyduklarını ifade eden vatandaşlar Ankara'nın neredeyse dışında kalan ve Çubuk ilçesinde bulunan Esenboğa Havaalanı'ndan Kızılay'a bir metro istediklerini ifade etti. Başkenti merkezine metro ağında bir sıkıntı olmaz daha dış ilçelerde de metro yapılması için istekler devam ediyor.

Gelişmelerden haberdar olmak üzere ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER