Ankara'nın merkezine 100 dakika uzaklıktaki o göl resmen cennet! Hafta sonunu kuzeyde geçireceksiniz

Başkent Ankara'da saymakla bitmeyen pek çok doğal güzellik bulunuyor. Ankaralılar bazı doğal güzellikleri keşfetmemişken Haber Ankara olarak başkentlilerin kesinlikle ziyaret etmesi gereken ve merkeze 100 dakikalık mesafede bulunan bir adresi derledik.

Ankara'nın merkezine 100 dakika uzaklıktaki o göl resmen cennet! Hafta sonunu kuzeyde geçireceksiniz

Ankara'nın merkezine 100 dakika uzaklıktaki o göl resmen cennet! Hafta sonunu kuzeyde geçireceksiniz- Türkiye'de saymakla bitmeyen güzellikte pek çok doğal alan bulunuyor. Söz konusu doğal alanlar binlerce canlı türünü ve renkleri içinde barındırırken bu güzelliklerden bazıları keşfedilmeyi bekliyor. Başkent Ankara'da keşfedilmemiş alanları Haberankara.com olarak derlemeye devam ederken özellikle hafta sonu planı yapmak isteyenler için detaylara yer verdik.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Başkent Ankara'nın sınırları içerisinde pek çok doğal göl bulunuyor. Bu göllerin çoğu doğal güzelliklerin peşinde olanların radarında bulunuyor.Ankara'da bulunan Kızılcahamam Karagöl Gölü de doğal güzelliği ile adeta büyülüyor.

KIZILCAHAMAM İLÇESİNDEKİ SAKLI CENNET KARAGÖL GÖLÜ

Karagöl Gölü, Ankara'nın Kızılcahamam ilçesinde bulunan doğal bir göldür. Kızılcahamam Karagöl Gölü, Işık Dağı eteklerinde çevresi 475 metre, uzunluğu 170 metre, eni 40 metre olan uzamış elips biçimli sığ bir heyelan gölüdür.

karagol-002.jpeg

Başkent Ankara'nın kuzey yönünde Çubuk veKızılcahamam ilçesinde yer alan sarp görünüşlü Yıldırım, Işık ve Yakut dağı ile çevrilmiştir. Kızılcahamam ilçesine 35 kilometre uzaklıktaki Karagöl'e, Güvem - Belpınar yolu ile gidilir.

karagol.jpeg

Işık Dağının 3 kilometre güneyinde yer alır. Çamlık tepelerle çevrili göl alanı oldukça geniş bir düzlükte yer alan Kızılcahamam Karagöl Gölü'nün uzunluğu 80, eni ise 35 metre civarındadır. Karagöl Gölü özellikle yaz aylarında ideal bir kamp ve piknik yeridir. Herhangi bir tesis olmamasına rağmen yoğun ziyaretçi akını yaşanıyor.

SAKİNLİK ARAYIŞINDA OLANLARIN SIRRI KARAGÖL

Karagöl'ün en önemli jeolojik ve jeomorfolojik yapısı, kuzeyden Işık Dağı'ndan güneye doğru ilerleyen üzerinde Karagöl' ün oluştuğu heyelandır. Heyelanın kopma ve yığılma bölgeleri belirgindir.

karagol-001.jpeg

Yığılma bölgesindeki bir çok çukur ve tepecikleri, mevsimlik su kaynakları ve bataklık alanlar heyelan topografyasının en tipik yapılarıdır.

kizilcahamam-karagol-2.jpg

Çevrenin tamamen orman örtüsü ile kaplı olması, bu nedenle gölün ayrı bir güzelliğini oluşturur. Su varlığı sebebiyle buraya çeşitli hayvanlar uğramakta ve yöreyi daha çekici kılmaktadır.

Kızılcahamam ilçesinin en çok ziyaretçi alan mekanları arasında yer alan Karagöl, önemli bir jeopark durağı olmaya devam ederken ziyaretçilerini bekliyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER