Ankara'nın keşfedilmemiş hazinesi o ilçede bulunuyor! Tekne gezintisi yapmak isteyen hemen uğrasın

Başkent Ankara'nın doğal güzellikleri saymakla bitmiyor. Ankara'nın en nadide göletlerinden henüz keşfedilmemiş olan bir adres bulunuyor. Adreste tekne gezintisinin keyfi çıkarılırken pek çok Ankaralının henüz bilmediği göletle ilgili detayları derledi.

Ankara'nın keşfedilmemiş hazinesi o ilçede bulunuyor! Tekne gezintisi yapmak isteyen hemen uğrasın

Ankara'nın keşfedilmemiş hazinesi o ilçede bulunuyor! Tekne gezintisi yapmak isteyen hemen uğrasın - Başkent Ankara'da doğal güzellikler saymakla bitmiyor. Ankara'nın keşfedilmemiş doğa harikaları bulunurken bu adreslerin nerede olduğu da merak ediliyor. Hafta sonunu sosyal etkinlikler ve Ankara'yı keşfetmeye ayırmak isteyenler bu adresleri sorgularken Haberankara.com olarak Ankaralıların tekne gezintisi bile yapabileceği adresi derledik.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Ankara'da vatandaşların hem doğayla ile iç içe vakit geçirebileceği hem de kafa dinleyebileceği pek çok adres yer alıyor. Kentin sosyal imkanlarının gelişmesi için harekete geçen ilçe belediyeleri arasında yer alan Güdül Belediyesi'nden yeni projeler art arda geliyor.

Sorgun Göleti Tabiat Parkı'nı ziyaretçilere sunan Güdül Belediyesi, bu hizmeti ile takdir topladı. Turizm ve rekreasyon açısından ve sahip olduğu kaynak değerleri ile Tabiat Parkı, yakın çevresi ve Ankara için bir çekim merkezi olma potansiyeline sahiptir. Sorgun Tabiat Parkı ise sahip olduğu orman ve göl peyzajları ile ziyaretçiler için eşsiz manzara güzellikleri ve rekreasyonel olanaklar sunuyor.

ANKARA'DA TEKNE GEZİNTİSİNİN KEYFİ GÜDÜL'DE ÇIKIYOR

Ankara'nın Güdül ilçesindeki Sorgun Göleti Tabiat Parkı'nı ziyaret edenlerin gözlerini kamaştırıyor. Sorgun Göleti Tabiat Parkı'nda tekne gezintisi de yapılabiliyor. Sorgun Belediye Başkanı Muzaffer Yalçın, Ankara'nın gözde turizm alanlarından Sorgun Göleti Tabiat Parkı'na gelen ziyaretçilere yönelik çalışmaları hız kesmeden sürdürdüklerini söyledi.

ekran-goruntusu-2023-08-12-183944.png

Belediye olarak gölete tekne indirdiklerini belirten Güdül Belediye Başkanı Yalçın, "Vatandaşlarımız gölette tekne turu yapabilecekleri gibi, kano ile de gezinti yapabilecekler. Ayrıca, Macera Parkı, çocuk survivor alanı ve kıl çadır kamp alanını da kullanabilecekler." dedi.

KARAVAN VE KAMP TUTKUNLARININ GÖZDESİ OLACAK

Güdül Belediye Başkanı Yalçın, doğa ve karavan tutkunları için Karavan Park ve yeni çadır kamp alanı çalışmalarını da sürdürdüklerini sözlerine ekledi. Sorgun Tabiat Parkı, Güdül ilçesine bağlı Sorgun beldesi sınırları içerisinde yer alıyor. Sorgun Tabiat Parkı'nın kuzeyinde ve doğusunda Sorgun Göleti, güneyinde karaçam ormanı, batısında geniş çayır alanları yer alıyor.

ekran-goruntusu-2023-08-12-183931.png

Tabiat Parkı'na Ankara'dan iki farklı yoldan ulaşılmaktadır. Birincisi; Güdül ilçesi üzerinden, sırasıyla Ankara - Ayaş, Ayaş - Güdül yolundan Güdül ilçesine, buradan da sırasıyla Kamanlar, Yeşilöz ve Sorgun Beldeleri üzerinden geçilerek varılmaktadır. Diğer bir yol ise Ankara - İstanbul otoyolunun 60. kilometresinden Güdül Yoluna sapılarak sırasıyla Çeltikçi Beldesinin içerisinden geçip çıktıktan sonra sırasıyla Kurumcu, Hüyük, Kınık köyleri takip edilerek Sorgun Beldesi üzerinden ulaşım sağlanabiliyor.

ekran-goruntusu-2023-08-12-183938.png

Piknik, çadırlı veya karavanlı kamp, bungalov tipi yapılarda konaklama, manzara seyir, yürüyüş ve koşu, flora ve fauna izleme vb. faaliyetler, Tabiat Parkı içinde kontrollü bir şekilde yapılırken ilkbahar ve yaz aylarında gezilmesi daha keyiflidir.

Haberankara.com / Özel haber - alınamaz - kopyalanamaz.

SONRAKİ HABER