Ankara'nın kalbinde saatlerce elektrik gidecek! Çankaya, Yenimahalle ve Altındağ'a uyarı yapıldı

Günümüzde insanlar bir çok işini elektrik sayesinde gerçekleştiriyor. Bu nedenle büyük bir öneme sahip olan bu enerji kaynağı kesintiye uğradığında insanlar derin sorunlarla karşı karşıya kalabiliyor.

Ankara'nın kalbinde saatlerce elektrik gidecek! Çankaya, Yenimahalle ve Altındağ'a uyarı yapıldı

Dünya genelinde enerji tabanlı olarak devam eden sosyal hayat, enerji sorunu yaşandığı zaman kesintiye uğruyor. Vatandaşlar bu sebepten ötürü enerjiden sorumlu kurumların internet sitesinden duyuruları takip ediyor.

Bu kapsamda nüfus yoğunluğunun çok daha fazla olduğu yerlerde yaşanabilecek elektrik kesintileri yüzbinlerce kişinin aynı anda sıkıntılar yaşamasına sebebiyet veriyor. Bu nedenle Ankara halkı planlı ve plansız elektrik kesintileri için Tedaş'ın internet sitesini takip ediyor.

TEDAŞ'ın Çankaya, Altındağ ve Yenimahalle ilçeleri için ilerleyen günlerde planladıkları elektrik kesintileri şu şekilde oldu;

ÇANKAYA PLANLANAN ELEKTRİK KESİNTİSİ

Ankara'nın kalbinde saatlerce elektrik gidecek! Çankaya, Yenimahalle ve Altındağ'a uyarı yapıldı

YENİMAHALLE PLANLANAN ELEKTRİK KESİNTİSİ

Ankara'nın kalbinde saatlerce elektrik gidecek! Çankaya, Yenimahalle ve Altındağ'a uyarı yapıldı - Resim : 2

ALTINDAĞ ELEKTRİK KESİNTİSİ
Ankara'nın kalbinde saatlerce elektrik gidecek! Çankaya, Yenimahalle ve Altındağ'a uyarı yapıldı - Resim : 3

PLANSIZ KESİNTİLERDE MEYDANA GELEBİLİYOR

Planlanan kesintilere ek olarak gün içinde her hangi bir nedenden ötürü plansız kesintiler yaşanıyor. Bu kesintileri de TEDAŞ üzerinden öğrenebilen halk ilgili kesintiye dair açıklama göremediğinde kendisi yetkililer ile irtibat kuruyor.

Elektrik kesintileri ve ani git gel durumlarına karşı uzmanlar evlerdeki ve binalardaki sigorta sisteminin sağlam ve bakımlı olması gerektiğini ifade ediyor. Arıza durumlarına karşı hazırlıklı olmak istenmeyen durumlarla karşı karşıya kalınmaması açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER