Ankara'nın kalbinde 4 gün sürecek yasak! Gitmek isteyen planını iptal etsin

Ankara ülkenin yönetim merkezinde olmasından dolayı önemli yapıları da bünyesinde barındırıyor. Bu yerleri görmek isteyen vatandaşlar ise özel programlar yapılıyor.

Ankara'nın kalbinde 4 gün sürecek yasak duyuruldu!

Ankara'nın Türkiye'nin başkenti olması kamu kurum ve kuruluşlarının merkezlerine ev sahibi olmasını beraberinde getirdi. Bu yerlerin ilgi çekici olmasından dolayı şehirde yaşayanlar ya da şehri ziyarete gelenler bu yerlere dönem dönem ziyaretler bulunuyor.

MECLİS BİR SÜRE ZİYARET EDİLEMEYECEK

Başkentte görülmesi gereken kamu yerleri arasında Türkiye Büyük Millet Meclisi ilk sırada yer alıyor. 81 ilin yönetim merkezi olan TBMM, ülkenin yurt içinde ve yurt dışında kritik kararlarının verildiği bir yer olarak biliniyor.

Ankara'nın kalbinde 4 gün sürecek yasak! Gitmek isteyen planını iptal etsin

Milletvekillerinin yasa ve uygulanacak kararları belirlediği bu yere vatandaşlarda belirli günlerde ziyaretçi olarak alınıyor. Bir program dahilinde meclisi gezen ziyaretçiler kendilerinin yönetildiği yeri yakından inceleme fırsatı yakalıyor.

GEREKÇE, GENEL KURUL ÇALIŞMALARI

TBMM'ye yönelik yapılan ziyaretler ise belirli gün ve durumlarda iptal ediliyor. Bu duruma son bir örnek ise önümüzdeki 4 gün boyunca konulan yasak oldu. TBMM Genel Kurulu çalışmalarına 26-29 Temmuz arasında devam edecek. Bu nedenle TBMM'de milletvekillerinin daha etkin çalışmasını sağlamak için ziyaretçi alınmayacak.

Son günlerde başıboş sokak köpekleri yasası gibi önemli konulardan dolayı mecliste yoğun bir mesai harcanıyor. Bu nedenle vatandaşların meclisi ziyaret etme isteği bir süre ertelenmiş oldu.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER