Ankara’nın Haymana ilçesi sağanak yağışlara teslim oldu!

Ankara’nın Haymana ilçesinde sağanak yağışlar kentteki hayatı olumsuz yönde etkiledi. İlçenin bazı mahallelerinde su baskınları yaşandı.

Yaz mevsiminin gelmesiyle hava sıcaklıkları yükselse de yurdun birçok yerinde sağanak yağışlar meydana geliyor. Kuvvetli sağanak yağışların en yoğun şekilde yaşandığı illerden biri olan Ankara’da ise yağışlar, kentin birçok ilçesi ve mahallesinde cadde ve sokakları sular altında bırakırken, ev ve işyerlerinde de su baskınları meydana geliyor. Bu olaylardan birinin yaşandığı ilçe de Haymana oldu. Ankara'nın Haymana ilçesinde etkili olan sağanak yağış hayatı olumsuz yönde etkilerken vatandaşlara zor anlar yaşattı. Haymana ilçesinde bulunan Güzelcekale Mahallesi'nde sağanak yağışlar sele neden oldu.

HAYMANA’DAKİ GÜZELCEKALE MAHALLESİ SELE TESLİM OLDU

Zaman zaman yağışların yaşandığı Ankara'da sabah saatlerinde güneşli olan hava, yerini sağanak yağışa bıraktı. Akşam saatlerindeki hava değişimi Ankara’nın Haymana ilçesinde de yoğun şekilde etkili oldu. Haymana’da belli aralıklarla devam eden yağış sebebiyle ilçede yer alan Güzelcekale Mahallesi'nde su baskınları meydana geldi.

Ankara’nın Haymana ilçesindeki Güzelcekale Mahallesi’nde yaşanan su baskınları sebebiyle herhangi bir can kaybı ya da yaralanma yaşanmazken, ilçedeki bazı bölgelerde su seviyesinin yükseldiği bildirildi.

Kaynak: İHA