Ankara'nın göbeğindeki kaçış noktası! Kokusuyla huzur verecek hafta sonları akın edilecek

Ankara'daki sosyal imkanlar giderek artıyor. Başkentlilerin özellikle hafta sonlarını geçirmek üzere merkeze yakın ancak doğa ile iç içe mekan arayışı Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin girişimleri ile son buldu.

Ankara'nın göbeğindeki kaçış noktası! Kokusuyla huzur verecek hafta sonları akın edilecek

Ankara'nın göbeğindeki kaçış noktası! Kokusuyla huzur verecek hafta sonları akın edilecek - Başkent Ankara'daki sosyal imkanların kısıtlı olmasından yakınan pek çok vatandaş en azından doğa ile iç içe vakit geçirebilecekleri sakin bir alan arıyor. Şehrin gürültüsünden uzak alanlara gitmeyi tercih eden Ankaralılar yeni güzellikleri keşfetmek istiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) başkente birbirinden yeni rekreasyon alanları kazandırmaya devam ederken şehir merkezine yakın ve huzur dolu bir alanı daha halkın hizmetine sundu.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Ankara Büyükşehir Belediyesi, kentteki çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Ankaralılar için sosyal alanlar oluşturmaya yönelik hedeflerini gerçekleştiren ABB, harcadığı mesainin meyvelerini de alıyor. Ankaralıların sosyal aktivitelerine desteklerini sürdürerek yeni çalışmalara imza atan ABB, en popüler gezi mekanları arasında olan Lavanta Bahçeleri için yeni bir duyuruya yer verdi. Başkentte yeşil alanların sayısını her geçen gün artıran Ankara Büyükşehir Belediyesi şimdi de yeni bir rekreasyon alanını daha vatandaşlarla buluşturuyor.

BAŞKENTTE LAVANTA PARKI AÇILDI

Ankara'ya ve Ankaralılara nefes aldıracak yeşil alanların sayısını giderek artıranAnkara Büyükşehir Belediyesi bu kez başkentlileri mis gibi kokusu ve rengarenk görüntüsü ile Lavanta Parkı ile buluşturuyor.Çankaya ilçesi Alacaatlı Mahallesi’nde 85 bin metrekarelik alana kurulu parkta çalışmalar tamamlandı.

ekran-goruntusu-2023-08-20-174754-001.png

ABB Çevre Koruma ve Kontrol Daire Başkanlığı ekipleri Çankaya Alacaatlı Mahallesi’nde yıllardır atıl durumda bulunan 85 bin metrekarelik alana kurulu Lavanta Parkı’nı hizmete açtı.

ekran-goruntusu-2023-08-20-174800-001.png

Vatandaşların aileleriyle birlikte keyifli vakit geçirebileceği park; çocuk oyun alanları, mesire alanları, koşu yolu, fitness alanları, Pati Park ve 125 araçlık otoparkı ile engelli-engelsiz ayrımı olmadan erişilebilir şekilde dizayn edildi.

FOTOĞRAF PLATOSUNDAN AROMATİK BİTKİ TARLARLARINA KADAR HER ŞEY BURADA

Aromatik bitki ve meyve tarlalarının yanı sıra özellikle yeni evlenecek çiftlerin mutluluğa atacakları ilk adımı ölümsüzleştirebilecekleri lavantaların içerisinde yer alan fotoğraf platosu ile Lavanta Parkı Başkentlileri bekliyor.

ekran-goruntusu-2023-08-20-174812-001.png

ABB Başkanı Mansur Yavaş da açılan Lavanta Parkı ile ilgili duygularını Twitter hesabından dile getirdi. ABB Başkanı Yavaş, ''Çankaya Alacaatlı Mahallesi'nde yıllardır atıl durumda bulunun 85 bin metrekarelik alan şimdi Lavanta Parkı. Lavantaların görsel şölenine çocuk oyun alanları, mesire alanları, koşu yolu, fitness alanları, Pati Park ve 125 araçlık otopark eşlik ediyor.'' dedi.

ekran-goruntusu-2023-08-20-174818-001.png

Sizler de bu alanı ziyaret etmek isterseniz Alacaatlı, 4933. Sk NO:3, 06810 Çankaya/Ankara adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER