Ankara'nın Çubuk ilçesinde TBMM'den teröre yönelik idam yasası istendi!

Ankara’da Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan bir açıklama yapıp TUSAŞ’a yönelik terör saldırısını kınayarak idam yasası için TBMM’ye seslendi.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde TBMM'den teröre yönelik idam yasası istendi!

Ankara’nın Kahramankazan ilçesinde bulunan TUSAŞ yerleşkesine yapılan terör saldırısına tepkiler devam ediyor. Bugün Ankara’nın Çubuk ilçesinde bir basın toplantısı düzenlendi. Bu basın toplantısında Çubuk Terör Mağdurları Dernek Başkanı Zeki Avan terör saldırısına yönelik açıklamalardan bulundu.

TERÖRE TEPKİ SÜRÜYOR

Terörün her türlüsünü kınayan Zeki Avan, TBMM’ye de seslenmeyi ihmal etmedi. Teröristler için idam yasasının bir an da gündeme getirilmesini ve milletvekillerinin de bunu desteklemesini isteyen Zeki Avan bu konuda atılacak adımın toplumun vicdanını rahatlatacağını kaydetti. Çubuk ilçesinde 77 şehidin ve 50 gazinin olduğunu kaydeden Zeki Avan terörün her türlüsünün karşısında olduklarını ifade etti.

İDAM YASASI İSTENDİ

Vatan hainlerinin boş durmadığını ve patronlarının dediklerini yaptıklarını belirten Avan, "Orada 5 vatan evladımız şehit olmuş, 22 vatan evladımız da gazi olmuştur. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize de acil şifalar diliyorum. İlçemizde, 77 şehidimiz, 50 gazimiz var. Mecliste bulunanlara sesleniyorum. İdam yasasını önersinler ve desteklesinler. Bu vatan hainlerini, dün terör olayını yapanları ve geçmişten bugüne kadar yapılan bütün terör olaylarını hangi görüşten, mezhepten ve dinden olursa olsun şiddetle, nefretle kınıyoruz." ifadelerini kullandı.

Kamuoyunda teröre karşı büyük bir tepki bulunurken buna dair atılacak her türlü adım vatandaştan destek görüyor. Uzun bir süredir idam konusunda talepler olduğu biliniyor. Ancak buna dair herhangi bir adım şu ana kadar atılmadı. Geçmiş dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı açıklamalarda bir idam yasasının önüne gelmesi durumunda onay vereceğini beyan etmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
SONRAKİ HABER