Ankara'nın Başkent Oluşunun 100. Yıl Dönümü kapsamında resepsiyon düzenlendi

Ankara Büyükşehir Belediyesince Ankara'nın başkent oluşunun 100. yıl dönümü dolayısıyla resepsiyon düzenlendi. Düzenlenen resepsiyona basın da davet edilirken yapılan seymen gösterisi de dikkati çekti.

Ankara'nın Başkent Oluşunun 100. Yıl Dönümü kapsamında resepsiyon düzenlendi

13 Ekim tarihi Ankara'da büyük bir coşku ile kutlanıyor. Ankara'nın Başkent Oluşunun 100'üncü yıl dönümü kapsamında çeşitli etkinliklere yer verilirken Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) de bir resepsiyon düzenledi.

Ankara Büyükşehir Belediyesince, Ankara'nın Başkent Oluşunun 100'üncü Yıl Dönümü kapsamında düzenlenen resepsiyona siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları ile diplomatik misyonlardan temsilciler ve basın mensupları katıldı. Haberankara.com olarak katılım sağladığımız resepsiyonda Ankara'nın Başkent oluşunun tarihi ile önemine yer verildi.

ABB'DEN ANKARA'NIN BAŞKENT OLUŞUNUN YIL DÖNÜMÜNE ÖZEL RESEPSİYON

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Başkanlık Konutu'ndaki resepsiyonda yaptığı konuşmada Ankara'nın yalnızca Cumhuriyet Dönemi'nin merkezi olmadığını, Hititler, Frigler, Lidyalılar ile Perslerin hüküm sürdüğü kentin Galatlar, Romalılar ve Osmanlılar için de büyük bir öneme sahip olduğunu belirtti.

''ANKARA'NIN KADERİNDE VE NİHAYETİNDE BAŞKENT OLMAK VARDI''

"Ankara'nın kaderinde ve nihayetinde başkent olmak vardı." ifadelerine yer veren ABB Başkanı Yavaş, Ankara'nın Kurtuluş Savaşı'nda sadece ülkeyi askeri açıdan savunmanın değil, fedakarlığın, aydınlık yarınların, umudun da kenti haline geldiğini belirtti.

aa-20231012-32385939-32385932-ankaranin-baskent-olusunun-100-yil-donumu-dolayisiyla-resepsiyon-duzenlendi.jpg

ABB Başkanı Yavaş, "Ankara, bir milletin millet olması için en temel hakkı olan toprak bütünlüğü adına verilen mücadelesiyle dünyadaki tüm mazlum milletlere de yol gösterici oldu. Bir milletin varını yoğunu ortaya koyarak kazandığı bağımsızlık mücadelesi, bugünümüzü aydınlattığı gibi geleceğe de bir ışık oldu.

aa-20231012-32385939-32385934-ankaranin-baskent-olusunun-100-yil-donumu-dolayisiyla-resepsiyon-duzenlendi.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak biz de üzerimize düşen görevleri yerine getirmek için çok çalışıyoruz. Yeni yeşil alanlar, yeni yollar, yeni altyapı inşa ediyoruz. Kırsal kalkınmadan üreticilerimize çok büyük destekler veriyoruz.

aa-20231012-32385939-32385935-ankaranin-baskent-olusunun-100-yil-donumu-dolayisiyla-resepsiyon-duzenlendi.jpg

Öğrenci dostu uygulamalarımızla kentimizi geleceğe taşıyor, kadın istihdamı konusunda önemli projelere imza atıyoruz." dedi. Resepsiyonda ayrıca Seymen ekibinin gösterisine yer verildi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER