Ankara'nın barajlarındaki su doluluk oranı giderek azalıyor

Güneşli günlerin etkisini iyiden iyiye göstermesi olumsuz olarak insanları etkilemeyi sürdürüyor. Haftalarca yağmur alan ve uzmanları bu konuda şaşırtan Ankara'da barajlarda seviye giderek azalıyor.

Ankara'yı susuz günler bekliyor! Barajlarda su kritik seviyeye geldi

Kış aylarından sonra uzun bir süre yağışlara sahne olan Ankara'da evlerde ve sokaklarda bir çok defa olumsuz görüntüler yaşanmıştı. O dönemin geride kalmasının ardından yurdun geniş bir kesimi gibi Ankara'da da kavurucu sıcaklar dönemine girilmişti.

Yaşanan bu süreç toplum sağlığını etkilediği gibi hayati değere sahip su konusunda da olumsuzluklar baş göstermesine neden oldu. Barajlardaki su seviyesinin günden güne azalmasının rakamlar ile ortaya konulması tehlike çanlarının çalmasına neden oldu.

ASKİ VERİLERİ GÜNCEL OLARAK PAYLAŞIYOR

ABB bünyesinde faaliyet gösteren ASKİ Genel Müdürlüğü Ankara'nın suyu ile ilgili güncel olarak veriler yayınlıyor. 1 yıl öncesi ile karşılaştırma yapılabilen verilerde su seviyesinin nasıl boyutlara ulaştığı gözler önüne seriliyor.

Ankara'nın barajlarındaki su doluluk oranı giderek azalıyor

ASKİ'nin resmi internet sitesinde yayınlanan verilere göre Ankara'nın barajlarının toplam doluluk oranı 17 Ağustos itibariyle %39,74 olarak belirtildi. Bu rakam bir önceki yılın aynı döneminde %42,64 olarak ilan edilmişti. Aktif doluluk oranı ise 17 Ağustos'ta %31,58 olarak ifade edildi. 2023 yılının aynı günüde bu seviye %34,88 olarak açıklanmıştı.

Aktif doluluğun yüzde 30 seviyelerine kadar düşmesi yetkilileri de düşündürüyor. Durumun bu şekilde devam etmesi halinde neler yapılacağı merakla bekleniyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER