Ankara'nın barajlarında aktif doluluk oranı yüzde 25'in altına indi

Her geçen süre zarfında su kıtlığı ve kuraklık tehlikesini etkisini daha çok hissettiriyor. Az yağış, orantısız kullanım ve aşırı sıcaklıklar elde kalan suyun hızla azalmasında etkili oluyor.

Ankara'nın barajlarında aktif doluluk oranı yüzde 25'in altına indi

İnsanın yaşam kaynağı olan su konusunda dünyada bir süredir ciddi olarak alarm verilyor. Küresel ısınmanın etkisi ile yaşanan düzensizlikler ve kış ile sonbahar mevsiminde yağışların azalması büyük bir sıkıntıyı meydana getirdi.

Alanında uzman isimler ise insanları suyu tasarruflu kullanma konusunda teşvik etme çağrılarını sürdürüyor. Yapılan çağrılarda suyu dikkatli ve ölçülü kullanmadıkları takdirde toplumların büyük sıkıntılar yaşayacağı ön görülüyor.

Ankara'da da eldeki su miktarındaki azlık gözlerden kaçmadı. Bir önceki senenin aynı gününe göre daha rahat yorum yapılabilen Ankara'nın sularına dair ASKİ düzenli olarak veri paylaşımı yapıyor.

Ankara'nın barajlarında aktif doluluk oranı yüzde 25'in altına indi

ANKARA'NIN SUYU AZALDI

ABB Bünyesinde çalışan ASKİ'nin web sitesinden alınan verilere göre Ankara'da barajlardaki toplam doluluk oranı 25 Ekim itibariyle yüzde 33,88 oldu. Bu oran bir önceki yılın aynı günündeki orandan yüzde 2,41 daha az su olduğunu gözler önüne serdi.

Aktif doluluk oranında ise güncel oran yüzde 24,93 oldu. Yüzde 25 gibi kritik bir eşiğin altına inen Ankara'nın barajlarındaki aktif doluluk oranı bir önceki yıl yüzde 27,67 olmuştu.

İçinde bulunduğumuz kış aylarında yüzleri güldüren bir yağış olu olmayacağı merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER