Ankara'nın Akyurt ilçesinde sahipsiz köpekler 4 koyunu telef etti

Akyurt ilçesi Güzelhisar Mahallesi'nde sahipsiz köpekler 4 koyunu telef etti. Hayvanlarının başıboş köpeklerin saldırısına uğradığını söyleyen Ahmet Görgülü ise bu konu hakkında bir çözüm bulunmasını istiyor.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde sahipsiz köpekler 4 koyunu telef etti

Ankara Akyurt'ta sahipsiz köpekler, geçimini besicilik yaparak sağlayan Ahmet Görgülü'nün hayvanlarına saldırdı. Köpekler 4 koyunu telef etti.

Ankara'nın Akyurt ilçesi Güzelhisar Mahallesi'nde başıboş köpekler 4 koyunu telef etti, bir keçi ise yaralı olarak kurtuldu. Mahallede besicilik yapan Ahmet Görgülü, hayvanlarının başıboş köpeklerin saldırısına uğradığını anlattı. Ahmet Görgülü, "Mahallemize bir vatandaş barınak yaptı ve burada yaklaşık 200 köpek bulunuyor, çevresinde de 50 civarında başıboş köpek geziyor. Hayvanlarımı otlatmaya çıkardım, başlarından 50 metre ayrılınca bu olay yaşandı. Gözümüzün önünde yaşandı, koyunları köpeklerin elinden zor aldık. Yetkililere bildirdik, saldırgan köpeklerden ikisi yakalandı. Gelip sürekli kontrol ediyorlar" dedi.

Ankara'nın Akyurt ilçesinde sahipsiz köpekler 4 koyunu telef etti

"KOYUNLARIMI ÇIKARAMIYORUM"

Geçimini hayvancılık yaparak sağlayan Görgülü, korkudan hayvanlarını otlatmaya çıkaramadığını söyledi. Görgülü, "Ben Büyükşehir'i de aradım, ilçe belediyeleri sorumlu dediler. Ama bizim burada köpek barınağı yok. Alınan köpek aşı yapılıyor, yine aynı yere bırakılıyor. Böyle bir sıkıntı var. Zararlı bir köpek varsa toplanacak. Şimdi koyunlarımı çıkaramıyorum ben, çevirdiğim yerde hapsettik, korkudan çıkaramıyoruz" ifadelerini kullandı.

Güzelhisar Mahalle Muhtarı Emrah Bölükbaşı ise sahipsiz köpeklerin daha önce bir kişiye saldırdığını belirtti. Bölükbaşı, mahallelerine bir vatandaş tarafından yapılan barınağın kaldırılması için yetkililere başvuruda bulunduklarını anlattı.

Muhtar Emrah Bölükbaşı, Belediye Başkanı ve Kaymakamın konu ile ilgilendiklerini söyleyerek, somut bir adım atılmasını beklediklerini belirtti.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER