Ankaralıların tatil sonrası dönüş yolculuğu devam ediyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilan ettiği 9 günlük tatilde son günlere yaklaşılıyor. Pazartesi günü işlerine geri dönecek vatandaşlar aileleri ile birlikte yeniden yollara koyulmaya başladı.

Ankaralıların tatil sonrası dönüş yolculuğu devam ediyor

Geçtiğimiz günlerde yapılan Kabine Toplantısı sonrası Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan kameraların karşısına geçmiş ve beklenen açıklamayı yapmıştı. Önceki bayram dönemlerinde benzer bir şekilde tatilin 9 güne uzatıldığı haberi sonrasında vatandaşlar bu süreyi memleketlerine gitme ya da tatil yapma olarak değerlendirmişti.

Tatil içerisinde yer alan Kurban Bayramı döneminin tamamlanması ve son günlere gelinmesi yollarda hareketliliği artırdı. Binlerce vatandaşın şehir dışına çıkması ile daha sakin günler geçiren Ankara'nın yeniden eski yoğunluğuna kavuşması bekleniyor.

SÜRÜCÜLERE UYARI

Tatilin ilk 5 gününde yollarda meydana gelen kazalarda 36 kişi hayatını kaybetmişti. Bu nedenle dönüş yolculuğunda yollardaki trafiğin daha da artacağı düşünülerek uyarılar yapılmaya devam ediliyor. Bu uyarıların başında ise araçlarda aşırı hız yapılmasından kaçılması, emniyet kemerinin kesinlikle takılması ve yollarda daha sabırlı olunması gibi başlıklar geliyor.

Ankara'ya giriş yollarında yoğunluk artmaya devam ediyor. Girişleri kontrol etmek ve olumsuz bir durumu önlemek adına ekipler gerekli denetimlerini sürdürüyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER