Ankaralıların dikkatine orman yangını çıkabilir! Uzmanlardan bölge bölge uyarı!

Sıcaklık değerlerinin artmasının ardından uzman isimler orman yangınlarının çıkma ihtimaline karşı açıklamalarda bulundu. Sıcaklık derecesinin orman yangınlarını tetikleyeceğini de ifade ederek uyarılar yaptı.

Ankaralıların dikkatine orman yangını çıkabilir! Uzmanlardan bölge bölge uyarı!

Sıcaklık değeri Temmuz ayında mevsim normallerinin üzerinde seyrediyor. Bunun ile birlikte sıcaklık değeri Ege ve Akdeniz Bölgesi'nde 35 ila 40 derece arasında. Ayrıca Türkiye genelinde orman yangınlarının artarak devam etmesi uzmanları harekete geçirdi.

yangin1.jpg

Jeoloji Mühendisler sıcaklık değerlerinin artmasının orman yangınları ile örtüştüğünün sözlerine ekledi. Bunun dışında bölge bölge açıklamalar yapıldı ve özelikle Akdeniz Bölgesi başta olmak üzere Güney Ege Bölgesi'nde yangınların çıkma ihtimaline değindi.

yangin2.jpg

İki bölgede sıcaklık değerinin temmuz ayının son haftasında artacağını ifade etti. Bu hususta uyarılarda bulunan uzmanlar teyakkuz halinde olunması gerektiğini de söylüyor.

ANKARA'DA SICAKLIK DEĞERİ ARTIYOR!

Türkiye genelinde sıcaklık değerlerinin artmasının ardından vatandaşlar olası orman yangınlarına karşı tedirgin. Meteoroloji Genel Müdürlüğü ise Ankara'da hava sıcaklığının 33 dereceyi bulacağını ifade etti. Bu açıklamaların ardından gözler ise orman yangınlarına çevrildi. Jeoloji Mühendisleri ise Akdeniz ve Güney Ege'de orman yangını riskinin daha yüksek olduğunu dile getirdi.

Fakat bunun ile birlikte Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Türkiye dışında dünya genelinde sıcaklık değerlerinin artarak devam edeceğini ifade etti. Bu sene en yüksek sıcaklığın görüldüğü yıl olduğunu da açıkladı.

yangin3.jpg

10 GÜNDE 2023 ORMAN YANGINI MEYDANA GELDİ

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sosyal medya hesabından orman yangınlarının bilançosunu paylaştı.

yumakli-orman-yangini-twit.png

Ankaralılar burada buluşuyor!TIKLAYIN HABER ANKARA INSTAGRAM SAYFAMIZI TAKİP EDİN

Türkiye'de son 10 günde, 40 ilde 203 orman yangını çıktığını ifade etti. Bunun ile birlikte orman yangınlarının çıkmasına sebebiyet verenlere yaptırım uygulanacağını da sözlerine ekledi.

SONRAKİ HABER