Ankaralıların buradan haberi bile yok! Eşsiz manzarası ile her köşesi fotoğraf karesi

Ankara'da yaşayan pek çok vatandaş şehrin sosyal imkanlarının kısıtlı olmasından yakınıyor. Kentte AVM yoğunluğunun olması nedeniyle pek çok doğa harikası göz ardı ediliyor. Bu yazımızda Ankara Nallıhan'daki lavanta bahçeleri hakkında detayları derledik.

Ankaralıların buradan haberi bile yok! Eşsiz manzarası ile her köşesi fotoğraf karesi

Ankaralıların buradan haberi bile yok! Eşsiz manzarası ile her köşesi fotoğraf karesi - Türkiye'nin başkenti Ankara memur şehri olarak biliniyor. Öğrencisi ve memuru bol şehir Ankara'da sosyal imkanların da kısıtlı olduğu savunuluyor. Vatandaşlar Ankara'da doğa ile iç içe olunacak yerlerin az olduğunu iddia ederek kentteki alışveriş merkezi yoğunluğundan şikayet ediyor. Bu kapsamda memur ve öğrenci şehri Ankara'da aslında pek çok bilinmeyen nokta bulunuyor. Merkeze nispeten uzak ilçelerden olan Nallıhan'da pek çok doğa harikası bulunurken ilçede bir de lavanta bahçesi yer alıyor.

nallihanda-lavanta-bahceleri.jpg

Ankaralılar son dönemin en popüler mekanlarından olan lavanta bahçeleri ile büyülenirken Nallıhan'da bulunan Belenören ve Çalıcaalan Mahalleleri'nde yaygınlaşarak üretimi yapılan lavanta bahçeleri ziyaretçilere görsel şölen sunuyor. Her köşesi ile adeta fotoğraf karesini anımsatan lavanta bahçeleri bu yıl da ziyaretçilerini bekliyor.

NALLIHAN'DA LAVANTA BAHÇELERİ ZİYARETÇİLERİNİ BEKLİYOR

Ankara’nın Nallıhan ilçesinde bulunan lavanta bahçeleri çiftçinin de alternatif ürünü oldu. Nallıhan’da ilçe ekonomisine katkı sağlamak ve ürün çeşitliliğini arttırmak için yaygınlaşan lavanta bahçeleri görsel şölen sunmanın yanı sıra çiftçilere de yeni gelir kaynağı oluşturmuş oldu. Lavanta bahçelerine vatandaşların ilgisi ise büyük olurken çok sayıda vatandaş lavanta bahçelerini ziyaret ederek düğün, nişan gibi fotoğraflarını bu bahçelerde çekilmeye başladı.

nallihanda-lavanta-bahceleri.webp

NALLIHAN LAVANTA BAHÇELERİ NEREDE?

Ankara'nın Nallıhan ilçesinde bulunan lavanta bahçeleri Belenören ve Çalıcaalan Mahalleri'nde yer alıyor. Girişlerin ücretsiz olduğu lavanta bahçesi özellikle düğün yapanların uğrak noktası olmaya devam ediyor.

Ankaralılar bu adreste buluşuyor!TIKLA INSTAGRAM TAKİP ET

Daha fazla Ankara haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER