Ankaralıları sevindiren haber Mansur Yavaş'tan geldi! EGO'da yeni dönem bugün başladı

Başkent Ankara'da okulların açılması ve kışın yaklaşmasıyla beraber ulaşım sıkıntısı yaşamaya başladı. Ankaralıları sevindiren haber Mahsur Yavaş'tan geldi.

Ankaralıları sevindiren haber Mansur Yavaş'tan geldi! EGO'da  yeni dönem bugün başladı

Ankara'da toplu taşımayı kullanan vatandaşları sevindiren haber geldi. EGO Genel Müdürlüğü'nden gelen habere göre Toplu taşıma araçlarda tam kapasite ile kışlık servis programına geçileceği belirtilirken Ankaralılar da rahat bir ulaşımın tadına varacak.

11 EYLÜL'DE YENİ DÖNEME GEÇİLDİ

Ankara'da toplu taşımda yeni döneme geçildi. 11 Eylül vatandaşlar artık yeni düzenle toplu taşımı kullanacak. Gelen yeni düzenleme ile artık toplu taşımalarda tam kapasite ile kışlık servis programına geçileceği belirtildi.

23844.jpg

Otobüs, Metro ve ANKARAY, okulların açılması ile birlikte kışlık programa geçti.

Yeni eğitim yılının başlaması ile birlikte Ankara'da sabah saatlerinde trafikte yoğunlaşma arttı. Yolcu oranındaki artışı da dikkate alan EGO Genel Müdürlüğü, genel mesai ve okulların ders başlangıç bitiş saatlerine dikkate alarak kışlık program hazırlıklarında olduğunu duyurdu.

Bugün (11 Eylül) okulların açılmasıyla beraber tam kapasite uygulamaya geçildiği duyuruldu.

images.jpg

Toplam 1029 araç ile 3090 Hatta 9110 sefer düzenleneceğini belirten EGO, başkentlilerin yüzünü güldürüyor.
Raylı sistem olan Metro ve ANKARAY’ da sabah ve akşam yoğun olan saatlerde tren sefer aralığının ortalama4,5 dakika ara saatlerde ise ortalama9 dakika olarak değişiklik göstereceği bildirildi.

EGO Genel Müdürlüğü, yeni düzenleme ile ilgili açıklama yaptı. yaptığı açıklamada, "Toplu taşıma hizmetlerimizde Kuruluşumuz saha denetim sorumluları, Otobüs Filo Takip ve Raylı Sistem Kontrol Merkezlerince anlık olarak yapılacak gözetimlerde yolcu yoğunluğuna göre, vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için derhal ilave otobüs ve tren servisleri verilecektir." ifadelerini kullandı.

SONRAKİ HABER