Ankaralılara indirimli ulaşımın kapıları aralandı! O saatlerde toplu taşıma kullananlar 2 TL daha ucuza binecek

Ankara'da her gün milyonlarca vatandaş toplu taşıma araçlarını kullanıyor. Akaryakıt fiyatlarına gelen zamlarla birlikte toplu taşımada zam yapmak durumunda kalan Ankara Büyükşehir Belediyesi, Ankaralılara belirli saatlerde indirimli ulaşım imkanı sundu.

Ankaralılara indirimli ulaşımın kapıları aralandı! O saatlerde toplu taşıma kullananlar 2 TL daha ucuza binecek

Ankaralılara indirimli ulaşımın kapıları aralandı! O saatlerde toplu taşıma kullananlar 2 TL daha ucuza binecek - Özel Haber Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) Başkentlilere güvenli, konforlu ve daha ekonomik bir ulaşım sağlamak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Başkent Ankara, toplu ulaşımı en gelişmiş şehirler arasında yer alıyor. Ankara'da milyonlarca vatandaş toplu ulaşım araçlarını en çok mesai başlangıçları ve sonlarında kullanıyor. Artan akaryakıt fiyatları nedeniyle toplu taşıma araçlarına art arda zamlar gelirken Ankara'da EGO'ya bağlı toplu taşıma araçlarında zam haberleri gelmişti.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA TAKİP ET

EGO Genel Müdürlüğü, kötü ekonomik koşullarda vatandaşların yanında olabilmek adına bilet ücretlerini düşük seviyede tuttuğu için aylık 300 milyon TL zarar ettiklerini, bu zararın da Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin diğer bütçe kalemlerinden karşılandığını bildirmişti. ''Bu nedenle, toplu taşıma girdi maliyetlerini tamamen vatandaşımıza yansıtmadan ancak kuruluşumuzun ayakta kalmasını sağlayacak şekilde makul bir oranda bilet ücret tarifelerinde artış yapılması zorunlu olmuştur.'' diyen EGO, UKOME toplantısında alınan yeni karara göre 24 Temmuz 2023 Pazartesi tarihi itibariyle geçerli olan ücretleri şöyle sıralamıştı;

Tam bilet 15 TL,

Öğrenci bileti 7.5 TL,

Öğrenci abonmanı ise aylık sınırsız 220 TL olarak belirlenmiştir.

188714.jpg

Zamlı toplu taşıma ücretleri vatandaşın cebini yakarkenAnkara Büyükşehir Belediyesi ve EGO iş birliğinde vatandaşlara indirim duyuruldu. EGO Genel Müdürlüğü, özellikle çalışan vatandaşların ulaşım giderlerine destek olunması ve belli saatlerde oluşan trafik yoğunluğunu azaltmak amacıyla ilk kez sabah saatlerinde indirimli tarife uygulamasını başlattı.

ANKARALILARA O SAATLERDE TOPLU TAŞIMA İNDİRİMLİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi ve EGO iş birliği ile çalışan vatandaşların ulaşım giderlerine destek olacak yeni bir tarifeyi uygulamaya konuldu.Kent içi ulaşımında sabah 06.00 ile 06.45 arasında EGO Genel Müdürlüğü'ne ait teleferik, otobüs ve raylı sistemler (Metro - ANKARAY) ile BAŞKENTRAY’da indirimli tarife uygulandığı kaydedildi. Bu saatler arasında ANKARAKART tam ücreti 15 TL’den 13 TL’ye düşüyor.

ihs-3234.jpg

ABB, bu uygulama ile trafik yoğunluğunun fazla olduğu saatleri daha erkene çekerek toplu taşıma hizmetini konforlu hale getirmeyi, özel araçları olan Başkentlileri toplu taşıma araçlarını kullanmaya teşvik etmeyi hedeflediklerini belirtti.

ankaray.jpg

Söz konusu uygulama Ankaralılar tarafından oldukça olumlu karşılanırken 2 TL daha ucuza bilet kullanımı hakkı elde ediliyor. Söz konusu uygulama yalnızca sabah 06.00 ile 06.45 arasında geçerli oluyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER