Ankaralılara belediyeden konut fırsatı çıktı! 3+1 konutlar o ilçede çok rağbet görecek

Türkiye'nin ilan portali üzerinden çeşitli taşınmazlar satışa sunulmaya devam ediyor. Konut fiyatlarının hayli arttığı dönemde alternatif fiyat sunan ilan portali üzerinden Ankara'da belediyeden konut alanı satışı yapılacağı açıklandı.

Ankaralılara belediyeden konut fırsatı çıktı! 3+1 konutlar o ilçede çok rağbet görecek

Ankaralılara belediyeden konut fırsatı çıktı! 3+1 konutlar o ilçede çok rağbet görecek - Türkiye'de konut fiyatlarındaki artışların yanı sıra kira fiyatlarındaki artışlar da devam ediyor. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikaları Kurulu (PPK) tarafından alınan kararlar kapsamında faiz artışına gidilirken banka kredilerinde de faizler yükseldi. Ev sahibi olmakta nakde olan ihtiyacı artan vatandaşlar hem yatırım yapmak hem de kira derdinden kurtulmak üzere belediyeden konut satışı fırsatlarına yöneldi.

Ankaralılar buradaTIKLA TAKİP ET

Bankaların kredi faizlerinin yükselmesi ile birlikte artan fiyatlardan kaynaklı olarak alternatif satışlara yönelen vatandaşlar belediyelerin taşınmaz ilanlarını araştırmaya başladı. Basın İlan Kurumu (BİK) ilan portali üzerinden çeşitli ilanlar yayımlanmaya devam ederken ''İlan.gov.tr'' adresi üzerinden de Ankara'da belediyeden konut arsası satışı yapılacağı bildirildi. Söz konusu sitede yer alan bilgilere göre Ankara'nın Polatlı Belediye Başkanlığı konut satışı yapacak.

POLATLI BELEDİYESİ KONUT SATIŞI YAPACAK

Basın İlan Kurumu ilan portali sitesinde yer alan ilanda Polatlı Belediye Başkanlığı'nın konut satışı yapacağı kaydedildi. Ankara Polatlı Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, ''Bilgileri verilen taşınmazlar 2886 Sayılı Devlet İhale Kanununun 45.maddesine göre Açık Arttırma Usulü ile ilan tablosunda belirtilen saatler aralığında Polatlı Belediyesi (Esentepe Mah. Nasrettin Hoca Bulvarı No:5 Polatlı/ANKARA) Toplantı Salonunda Belediye Encümeni huzurunda yapılacak ihale ile satılacaktır.'' denildi.

ekran-goruntusu-2023-08-22-101920.png

Taşınmazın konumu, alanı, tahmin edilen bedeli, geçici teminat miktarı, açık artırma tarihi ve saati ile ilgili bilgiler verilirken detaylar da şöyle paylaşıldı;

ekran-goruntusu-2023-08-22-101956.png

Polatlı Belediyesi tarafından açık artırma usulü ile yapılacak olan satışlarda en düşük konut fiyatı 1 milyon 290 bin lira olarak açıklanırken en yüksek konut fiyatı ise 1 milyon 800 bin lira olarak açıklandı. Polatlı ilçesinde satışa sunular konutlar için başvuru yapmak isteyen kişilere uygulanacak en düşük geçici teminat tutarı ise 38 bin 700 lira olarak belirlendi.

Açık artırma usulü ile yapılacak ihalenin 22 Ağustos 2023 saat 15.05'de yapılacağı bildirildi.

screenshot-2.jpg

Açık artırmaya katılmak isteyen isteklilerin ihale tarih ve saatine kadar hazırlamaları gereken evrakları hazırlamaları istendi. İstekliler şartnameye uygun olarak İhaleye girebilmek için isteklilerde aranan şartları sağlamaları istenecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER