Ankaralılar tarih ve saat verildi hemen önleminizi alın! Çok kuvvetli geliyor evden çıkanın vay haline

Ülkemizde etkili olan sıcak hava dalgası yerini mevsim normallerine bıraktı. Kavurucu sıcakların ülkemizi terk etmesi üzerine MGM tarafından yapılan uyarılarla Ankara Büyükşehir Belediyesi de teyakkuza geçildiğini açıkladı.

Ankaralılar tarih ve saat verildi hemen önleminizi alın! Çok kuvvetli geliyor evden çıkanın vay haline

Ülkemizde özellikle mayıs ve haziran aylarında etkili olan sağanak yağışlar yerini temmuz ve ağustos aylarında kavurucu sıcaklara bıraktı. Eylül ayının gelişi ile birlikte vatandaşlar mevsim normallerine gelen hava sıcaklıkları nedeniyle rahat bir nefes aldı.

Hava sıcaklıkları şimdilerde mevsim normallerinde seyrederken son günlerde yurdun büyük bir bölümünde sağanak yağışlar etkisini gösteriyor. Sağanak yağışların Ankara'da da etkili olması üzerine Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden (ABB) de bir son dakika açıklaması geldi.

ABB'DEN SAĞANAK YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan açıklamada hafta sonu Ankara'da kuvvetli sağanak yağışların hakim olacağı açıklanmıştı. Ankara Büyükşehir Belediyesi de resmi sosyal medya hesabı Twitter (X) üzerinden bir açıklamaya yer vererek kuvvetli sağanak yağış uyarısında bulundu.

ABB'nin resmi internet sitesi üzerinden yapılan açıklamada ''Meteoroloji'den yapılan açıklamada yarın öğle saatlerinden itibaren kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış ve buna bağlı olarak su baskını, yıldırım, dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgâr, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklar beklenmektedir.

haberankara-instagram-gonderi.png

Büyükşehir Belediyemiz tüm birimleriyle teyakkuz hâlinde olup, vatandaşlarımızın da yağışın olası olumsuzluklarına karşı dikkatli ve tedbirli olmasını rica ederiz.

  • Başlama Zamanı: 01.10.2023 Saat: 12.00
  • Bitiş Zamanı: 01.10.2023 Saat: 20.00'' ifadelerine yer verildi.

1 EKİM İTİBARİYLE ETKİLİ OLACAK

Ankara'da 1 Ekim Pazar günü saat 12.00 itibariyle etkili olacağı açıklanan kuvvetli sağanak yağışlar nedeniyle vatandaşların tedbirli olmaları istendi.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER