Ankaralılar öğle sonrasına dikkat! Gök gürültülü yağışlar yeniden geliyor!

Başkentte dün akşam saatlerinde etkisini gösteren gök gürültülü kuvvetli sağanakların öğle sonrasında da devam edeceği bekleniyor. Ankara Valiliği vatandaşları uyardı.

Ankaralılar öğle sonrasına dikkat! Gök gürültülü yağışlar yeniden geliyor!

Ankara’da dün akşam saatlerinde etkisini gösteren sağanak yağışlarda yer yerinden oynadı, ortalık mahşer yerine döndü! Gök gürültülü kuvvetli sağanak yağışların yaşandığı başkentte pek çok elektrik kesintisi yaşanırken, bazı bölgelerde tabelalar ve direkler devrildi. Ankaralı vatandaşlar gök gürültülü yağışlarda zor anlar yaşadı.

Ankara Valiliği yaptığı bir duyuru ile dün akşam saatlerinde etkisini gösteren gök gürültülü ve kuvvetli sağanak yağışların öğle sonrasında da devam edeceğinin beklendiğini açıkladı.

Ankaralılar öğle sonrasına dikkat! Gök gürültülü yağışlar yeniden geliyor!Ankaralılar öğle sonrasına dikkat! Gök gürültülü yağışlar yeniden geliyor! - Resim : 2

Valilik yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı:

“Meteoroloji Genel Müdürlüğü Ankara Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi verilerine göre;

Ankara İl Genelinde bugün öğle saatlerinden itibaren yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklenmektedir.

Yaşanması muhtemel olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.”

TABELA DÜŞMESİ SONUCU 1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Dün akşam Ankara’da gök gürültülü yağışlar başkentteki hayatı felç etti. Yağmurlu günlerin ardından hava sıcaklıkların 30 derece seviyelerine yükselmesi sonrası yağışlar geri geldi.

Dakikalar içinde hayatın felç olduğu Ankara'da düşen şimşekler nedeniyle elektrik kesintileri meydana geldi. Kentin bazı noktalarında çatılar uçarken yolda giden araca şimşek düşmesi gibi anlar yaşandı. Sincan ilçesinde ise 1 kişi fırtına nedeniyle düşen tabelanın altında kalarak hayatını kaybetti.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER