Ankaralılar İsmail Haniye suikastine tepki için toplandı!

Geçtiğimiz günlerde İsrail tarafından düzenlenen saldırıda hayatını kaybeden İsmail Haniye için gösteriler ve anma etkinlikleri sürüyor. Türkiye'nin dört bir yanında da gerçekleştirilen programlar Haniye anılıyor.

Ankaralılar İsmail Haniye suikastine tepki için toplandı!

Türkiye genelinde Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye için yapılan etkinliklere bir yenisi de Ankara'dan eklendi. İran'da düzenlenen suikastte hayatını kaybeden Haniye'nin vefatından önceki son çağrısına uymak için Ankara'da toplanan binlerce kişi İsrail'e hep bir ağızdan tepki gösterdi.

BAŞKENT SOKAKLARI TEPKİ SLOGANLARI İLE İNLEDİ

Sloganlar atarak İsmail Haniye'ye sahip çıkan ve İsrail'i kınayan kalabalığa bir teşekkürde Haniye'nin oğlundan geldi. Abdusselam Heniyye telefonla seslendiği kalabalığa duyduğu minneti ifade etti.

Oğul Haniye "Bu, Filistin davasının aynı zamanda asil Türk milletinin, Türkiye halkının da bir davası olduğunun delilidir. İnşallah Gazze'nin kurtuluşunun ve zaferinin kutlamalarını hep birlikte yapacağız kardeşlerim" şeklinde konuştu.

Düzenlenen programa çok sayıda siyasetçide katıldı. İsrail'e açık bir şekilde her seferinde destek çıkan ABD büyükelçiliğinde düzenlenen protesto yürüyüşünde tekbirler ve İsrail karşıtı sloganlar atarak tepkisini ortaya koydu.

İSRAİL DURMUYOR

İsrail karşıtı programların ilerleyen günlerde de sürmesi bekleniyor. Öte yandan İsrail, Filistin halkı ve Lübnan olmak üzere bir çok yere saldırı gerçekleştirmeye devam ediyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER