Ankaralılar her gün buradan geçiyor! Milyonların gözü önünde ama bakan yok

Başkent Ankara'da pek çok sanatsal faaliyet düzenleniyor. Düzenlenen bu etkinliklere binlerce kişi akın ederken Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin faaliyetleri devam ediyor. Belediye, açtığı bir sergiyi Ankaralılara sunarken sergi adresini derledik.

Ankaralılar her gün buradan geçiyor! Milyonların gözü önünde ama bakan yok

Ankaralılar her gün buradan geçiyor! Milyonların gözü önünde ama bakan yok - Başkent Ankara'da vatandaşların ziyaret edebileceği pek çok adres bulunuyor. Bu adresler Ankaralıların bir çoğu tarafından bilinmezken kentte sanatsal faaliyetlere de ağırlık veriliyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından yürütülen sosyal belediyecilik anlayışı pek çok yaş gurubuna hitap ederken ABB, bir dizi etkinliği de Ankaralılara sunmaya devam ediyor. Başkent Ankara'da bir sergi açan ABB, bu serginin adresini de açıklarken aslında her gün milyonlarca insanın geçip gittiği bir alanın tercih edildiği öğrenildi.

Ankaralılar burada buluşuyorTIKLA

ABB'DEN KIZILAY METRO İSTASYONUNDA SERGİ

Ankara Büyükşehir Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı, yıllardır atıl ve bakımsız durumdayken kente kazandırılan yapıların çalışmalarının anlatıldığı sergiyi Kızılay Metro İstasyonu’nda Başkentlilerle buluşturmaya başladı.

ekran-goruntusu-2023-07-27-105007.png

ABB'nin şeffaf belediyecilik anlayışına bağlı olarak projelere dair detaylar aktarılmaya devam ederken 2019 yılından bu yana yapılan çalışmalar vatandaşlara sergi ile gösterilmeye başlandı. Her gün milyonlarca vatandaşın geçtiği kentin orta noktası Kızılay Metro İstasyonu’nda açılan sergiye de tüm Ankaralılar davet edildi. Öncesi Sonrası Sergisi vatandaşlardan yoğun ilgi görürken son ziyaret tarihi de açıklandı.

ANKARA'YA DAİR PEK ÇOK ÇALIŞMA ANLATILIYOR

ABB tarafından açılan Öncesi Sonrası Sergisi'nde Cumhuriyet Dönemi'nin ilk barajı olan ve tepeden tırnağa restore edilerek çevre düzenlemesi yapılan Çubuk-1 Barajı Rekreasyon Alanı’ndan Atatürk Çocukları Parkı’na Hasköy Köprülü Kavşak’tan İstasyon Caddesi’ne kadar toplam 19 çalışmanın öncesi ve sonrası hali anlatılıyor.

ekran-goruntusu-2023-07-27-105029.png

ABB Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanlığı Koordinatör Yardımcısı Gamze Özbaş, açılans ergi ile ilgili olarak “Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bir yandan yıllarca atıl veya bakımsız kalmış mekânları kentimize kazandırırken bir yandan da yıllarca ihmal edilen çalışmaları hayata geçiriyoruz. İşte bu sergimizde, Ata’mızın emaneti Çubuk 1 Barajı’ndan Ankara Kalesi İç Kale’ye, Balık Hali’nden, yeni otobüslere kadar birçok çalışmanın öncesi ve sonrası durumlarını halkımızla paylaşıyoruz. Kentimizin asli ihtiyaçları için çalışmaya ve şeffaf belediyecilik uygulamalarımıza bundan sonra da devam edeceğiz.” dedi.

ekran-goruntusu-2023-07-27-105035.png

Öte yandan ABB'nin Kızılay Metro İstasyonu'nda kurduğu Öncesi - Sonrası Sergisi 25 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilecek.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER