Ankaralılar gönül rahatlığıyla tüketebilir! Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu

Ankara, içme suyu kalitesi konusunda örnek bir performans sergilemeye devam ediyor.

Ankaralılar gönül rahatlığıyla tüketebilir! Ankara Büyükşehir Belediyesi duyurdu

Başkentte bin 112 farklı noktadan alınan su numuneleri ile düzenli olarak gerçekleştirilen kalite kontrolleri, Ağustos ayında da mükemmel sonuç gösterdi.

Başkentin içme suyu kaynakları, doğal güzellikleriyle ünlü ormanları ve gölleriyle çevrili. Bu değerli kaynakların korunması ve içme suyunun kalitesinin sürdürülmesi için Ankara'da yoğun bir çaba harcanıyor.

atik-su-analizi-nedir-nasil-yapilir.jpg

Bin 112 Numunedeki Mükemmel Sonuçlar

Ankara'nın içme suyu kalitesi, her ay düzenli olarak alınan bin 112 numune ile kontrol ediliyor. Ağustos ayı sonuçları, suyun üstün kalitesini bir kez daha gösterdi. Bu numunelerin incelenmesi sonucunda, içme suyunun sağlık standartlarına ve kalite kriterlerine tamamen uygun olduğu belirlendi.

Siz musluklarınızdan akacak temiz suyla rahatlayın:

Ankara halkı, evlerindeki musluklardan akan suyu gönül rahatlığıyla tüketebilir. Şehir yönetimi, içme suyu kalitesini kontrol altında tutmak için en son teknolojiyi kullanıyor ve suyun her aşamadaki güvenliğini sağlama konusunda kararlı.

iski-den-su-tasarrufu-icin-oneriler.webp

Çevreye Duyarlı Su Yönetimi

Ankara'nın su kaynaklarını koruma ve sürdürülebilir su yönetimi, çevreye duyarlı bir şekilde yürütülüyor. Bu sayede hem şehir sakinlerinin ihtiyaçları karşılanıyor hem de doğal yaşam destekleniyor.

Aski Genel Müdürlüğü, konuya ilişkin bilgi içerikli paylaşımda bulundu.

image-5-001.png

Ankara'nın içme suyu kalitesi, kentin sağlığı ve yaşam kalitesi için kritik bir öneme sahip. Bu konuda yapılan düzenli kontroller ve çevre dostu su yönetimi, Ankara'nın temiz içme suyu kaynaklarını gelecek nesillere aktarılmasını sağlıyor.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER