Ankaralılar dikkat bu gece resmen başlıyor! Meteoroloji kuvvetli don hadisesine karşı uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaların ardından Ankara genelinde bugün gece saatlerinden itibaren kuvvetli don hadisesinin başlayacağı ifade edildi.

Ankaralılar dikkat bu gece resmen başlıyor! Meteoroloji kuvvetli don hadisesine karşı uyardı

Ankaralı vatandaşlar aman dikkat! Bugün Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan son rapor ile birlikte İç Anadolu Bölgesi genelinde zirai don beklendiği ifade edildi. Bugün gece saatlerinden itibaren başlaması beklenen kuvvetli don olayına karşı dikkat edilmesi gerekenler de açıklandı.

Ankaralılar dikkat bu gece resmen başlıyor! Meteoroloji kuvvetli don hadisesine karşı uyardı

ANKARA İÇİN ZİRAİ SON UYARISI VERİLDİ!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan raporların ardından Ankara Valiliği tarafından konu ile ilgili “Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde hafta sonunda sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak Pazar ve Pazartesi günleri Ankara il genelinde hafif yer yer orta şiddette don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.” şeklinde açıklama yapıldı.

Bugün aktarılan bilgiler çerçevesinde ise hangi saatler aralığında don hadisesinin beklendiği de duyuruldu.

Ankaralılar dikkat bu gece resmen başlıyor! Meteoroloji kuvvetli don hadisesine karşı uyardı - Resim : 2

ANKARALILAR DİKKAT! BU GECE İTİBARİYLE BAŞLIYOR!

Zirai don hadisesine ilişkin Ankaralı vatandaşlar için Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamalar şu şekildeydi;

"Ülkemizin iç ve batı bölgelerinde hafta sonunda sıcaklıkların düşmesine bağlı olarak; Cumartesiyi Pazara bağlayan gece, Marmara’nın güneyi (Çanakkale’nin iç kesimleri, Balıkesir ), ile İç Ege’de (Kütahya, Afyonkarahisar, Uşak) hafif şiddette, Pazar ve Pazartesi günleri İç Anadolu ile Batı ve Orta Karadeniz’in iç kesimlerinde hafif yer yer orta şiddette, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde orta şiddette yer yer kuvvetli don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir."

Yapılan açıklamalara göre zirai don olayının bugün yani 9 Mart 2024 tarihinde saat 22:00'da başlayacağı, 11 Mart 2024 saat 09:00'a kadar devam edeceği ifade edildi.

SONRAKİ HABER