Ankaralılar aman dikkat! Barajların doluluk oranları alarm veriyor

Küresel iklim değişikliğinin her geçen gün etkisini arttırdığı Türkiye son yılların en sıcak yazını geride bırakırken ne yazık ki beklenen sonbahar yağışları da yetersiz kalmıştı. Ankara'da barajların doluluk oranları ASKİ tarafından açıklandı.

Ankaralılar aman dikkat! Barajların doluluk oranları alarm veriyor

Türkiye'de kuraklık riski her geçen gün artarken küresel iklim değişikliğinin etkilerinin en çok hissedildiği şehirlerden biri de Ankara olmuştu. Ankara son yılların en sıcak yazlarından birini geride bırakırken aşırı sıcak havanın etkisi ile barajların doluluk oranları alarm vermişti. Sonbahar mevsiminin gelmesine rağmen beklenen yağışlar yaşanmazken barajların doluluk oranlar açıklandı.

ANKARA'DA BARAJLARIN DOLULUK ORANLARI 7 EKİM 2024!

Ankara Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü ASKİ tarafından beklenen barajların doluluk oranları açıklandı. 7 Ekim 2024 Pazar günü itibariyle barajların doluluk oranları açıklandı. Ne yazık ki aşırı sıcak ve kurak geçen yaz mevsiminden olumsuz etkilenen barajlar Sonbahar mevsiminde de beklenen yağışların alınamaması nedeniyle bir kere daha susuzluk riski ile karşı karşıya kaldı.

Ankaralılar aman dikkat! Barajların doluluk oranları alarm veriyor

ASKİ tarafından açıklanan son resmi verilere göre Ankara'da bulunan;

  • Barajların Toplam Hacmi (m3): 1.585.393.000
  • Ankara güncel aktif kullanılabilir baraj doluluk oranı: Yüzde 26,84
  • Ankara barajları toplam doluluk oranı: Yüzde 35,56

Ne yazık ki barajların doluluk oranları giderek düşmeye devam ederken bir önceki veriye oranla yaşanan düşüş alarm verilmesine neden oldu. Ankaralılardan suyu tasarruflu kullanmaları istenirken özellikle de halı, araba yıkama, bahçe sulama gibi yüksek su tüketimine neden olan işlemlered daha dikkatli davranılması uyarısı yapıldı. Şu anda su kesintisi gibi bir durum söz konusu olmazken yağışlar başlayana kadar su tasarrufu konusunda dikkatli olunması konusunda tüm vatandaşların duyarlı davranmaları istendi.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER