Ankaralılar aman dikkat! Ankara Valiliği'nden zirai don uyarısı geldi

Bugün Ankara Valiliği tarafından yapılan açıklamalarda il genelinde beklenen zirai dona karşı dikkatli olunması gerektiği ifade edildi.

Ankaralılar aman dikkat! Ankara Valiliği'nden zirai don uyarısı geldi

Ankara Valiliği, 5-7 Mayıs tarihleri arasında zirai don beklendiğinden tedbirli olunması gerektiği uyarısında bulundu. Ankara Valiliği'nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, "Zirai don hadisesine dikkat. Ankara il genelinde 5 Mayıs Pazar gününden itibaren hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düşmesi ve 7 Mayıs Salı gece saatlerine kadar zirai don hadisesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir" denildi.

ANKARALI VATANDAŞLAR İÇİN ZİRAİ DON UYARISI GELDİ!

Bugün sosyal medya hesabı üzerinden yapılan açıklamalarda dikkat edilmesi gerekenlere ilişkin şu ifadelere yer verildi;

Ankaralılar aman dikkat! Ankara Valiliği'nden zirai don uyarısı geldi

"Meteoroloji Genel Müdürlüğü Analiz ve Tahmin Merkezinden alınan son verilere göre; 05.05.2024 Pazar gününden itibaren hava sıcaklıklarının hissedilir derecede azalarak iç kesimlerde mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak Ankara il genelinde 07.05.2024 salı gece saatlerine kadar hafif kuvvette zirai don hadisesi bekleniyor. Yaşanabilecek olumsuzluklara karşı başta zirai faaliyetlerle uğraşan çiftçiler olmak üzere ilgililer ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur."

Konu hakkında yapılan açıklamalarda vatandaşların dikkatli olması gerektiği ifade edildi.

SONRAKİ HABER