Ankaralılar 19 Mayıs'ta Anıtkabir'e akın etti!

Mustafa Kemal Atatürk 19 Mayıs 1919 yılında Samsun'a çıkarak Milli Mücadele ateşini yakmıştı. Bu önemli günün yıl dönümünde Türk gençliği Anıtkabir'de atasını ziyaret ederek saygısını gösterdi.

Ankaralılar 19 Mayıs'ta Anıtkabir'e akın etti!

Ankara Milli Bayramların odağında yer almaya devam ediyor. Şehir içi ve şehir dışından çok sayıda vatandaş bayram heyecanı için başkentte toplanıyor.

19 Mayıs bayramı kapsamında vatandaşların Ankara'da gittiği yer her zamanki gibi Anıtkabir oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahatgahı olan Anıtkabir gün boyu binlerce kişiyi ağırladı.

Ankaralılar 19 Mayıs'ta Anıtkabir'e akın etti!

SİYASİLER ANITKABİR'DEYDİ

Resmi bayramın kutlanması kapsamında resmi kurum ve kuruluşlardan da çok sayıda isim Anıtkabir'e gitti. Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve beraberindeki isimler tören kapsamında heyet halinde Anıtkabir'e gitti.

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Özgür Özel'de parti yetkilileri ve vatandaşlar ile beraber “Büyük Gençlik Yürüyüşü” kapsamında Anıtkabir'e giden isimler arasında yer aldı. Siyaset isimlerinin yaptığı ziyarete ek olarak günün ilerleyen saatlerine kadar vatandaşlar 19 Mayıs'ı Anıtkabir'e kutladı.

VATANDAŞLAR BAYRAMA BAĞLILIĞINI GÖSTERDİ

Anıtkabir'e giden vatandaşlar bu anlamlı günde orada olmaktan dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi. Genciyle ve yaşlısıyla Mustafa Kemal Atatürk'ü kabrinde ziyaret eden Türk halkı bayrama sahip çıktığını bir kez daha gözler önüne serdi. Türk bayrakları ile alanı dolduran vatandaşlar kırmızı beyaz görüntüler oluşmasına neden oldu.

Cengiz Ortataş Haberankara.com/ Alıntılanamaz, kopyalanamaz.

SONRAKİ HABER