Ankaralı öğrenciler yararlanabilecek! Okul öncesi alışverişlerde 500 TL cebinizde

Ankara'da belediye tarafından vatandaşlara pek çok destek veriliyor. Sosyal desteklerle vatandaşlara ekonomik katkı sağlayan belediyeden okullar açılmadan önce 500 TL destek açıklaması geldi.

Ankaralı öğrenciler yararlanabilecek! Okul öncesi alışverişlerde 500 TL cebinizde

Ankaralı öğrenciler yararlanabilecek! Okul öncesi alışverişlerde 500 TL cebinizde - Ülkemizde belediyeler ve hükümetin kararı ile bakanlıklar tarafından geliştirilen yardım programları ihtiyaç sahiplerine deva olmaya devam ediyor.

İhtiyaç sahipleri ailelere yönelik oluşturulan yardım programları kapsamında Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) desteklerini sürdürüyor. Sosyal belediyecilik anlayışı ile kentteki çalışmalarına devam eden ABB, vatandaşın sosyal hayata adapte olabilmesi için desteklerini sürdürürken Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Müslüm Küçükarzuman, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Başkent Kart ile ihtiyaç sahibi ailelerin öğrenci çocukları için 500 TL kırtasiye desteği vereceğini duyurdu.

ABB'DEN ANKARALI ÖĞRENCİLERE 500 TL DESTEK

ABB'nin 500 TL'lik kırtasiye desteğinin Türkiye'de ilk uygulama olduğuna dikkat çeken Ankara Kitap ve Kırtasiyeciler Esnaf Odası Başkanı Küçükarzuman, "Büyükşehir Belediyemiz, Başkent Kartı’na yükleme yapılan ailelere mesaj çekecek. Öğrenci için Başkent Kart ile yapılan bu nakdi yardım sadece odamız üyesi kırtasiyecilerimizde geçerli olacak. Bu uygulama zincir marketlerde geçerli olmayacak" değerlendirmesinde bulundu. ABB, Başkent Kart ile ihtiyaç sahibi ailelerin öğrenci çocukları için 500 TL kırtasiye desteği yapacak.

baskentkart.png

MADDİ DURUMU YETERSİZ AİLELERE OKUL DÖNEMİNDE CAN SUYU

Küçükarzuman, yaptığı yazılı açıklamada, kırtasiye malzemelerine gelen son zamlara dikkat çekerek, "2023-2024 eğitim öğretim yılı için Ankara Büyükşehir Belediyemiz tarafından Ankara'da nakdi kırtasiye yardımı Başkent Kart hesaplarına sadece maddi durumu yetersiz ve okuyan çocuğu olan ailelere yapılıyor" diyerek "Bu ile kartlara nakdi yükleme önümüzdeki hafta okullar açılmadan yapılacak. Bu yıl Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent Kartlara 'Eğitim Harcı' şeklinde yüklenecek miktarın öğrenci başına yaklaşık 500 TL olacağını ve 250 binin üzerinde öğrencimizin bu destekten yararlanacağını düşünüyorum" dedi.

BAŞKENT KART ÜYE İŞYERLERİNDE GEÇERLİ OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Başkent Kart'ına yükleme yapılan ailelere mesaj gidecek ve 500 TL'lik nakdi yardımın sadece oda üyesi kırtasiyecilerde geçerli olacağı bildirildi. Söz konusu desteğin öğrencilerin yanı sıra kırtasiye esnafına da can suyu olduğuna dikkati çekti ve ABB Başkanı Mansur Yavaş'a teşekkürlerini iletti.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER