Ankaralı ipek böceği yetiştiricilerine yüzde yüz hibe ile sulama borusu desteği veriliyor!

Yurt genelinde ekonomiye ve günlük hayatın devamına bir katkı sağlayan çiftçilere çeşitli başlıklar adı altında yardımlar yapılarak işlerinin kolaylaştırılması hedefleniyor. Bu bağlamda Ankara'nın Nallıhan ilçesinde ipek böceği yetiştiricilerine destek sağlandığı bildirildi.

Ankaralı ipek böceği yetiştiricilerine yüzde yüz hibe ile sulama borusu desteği veriliyor!

Nallıhan'da ipek üretimi yapılması adına ipek böceği üretme işi ile uğraşan vatandaşların maddi olarak zorlanmaması ve yetiştiricilik işini daha kolay bir şekilde ilerletmesi için destek sağlanıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzde yüz hibe ile sulama borusu desteği sağlanan çiftçiler kendine yapılan yardımlardan memnun olduklarını ifade ediyor. Belediye tarafından Eymir ve Ericek mahallelerine sağlanan yardımın önemli geri dönüşlerinin olması bekleniyor.

Ankaralı ipek böceği yetiştiricilerine yüzde yüz hibe ile sulama borusu desteği veriliyor!

MAHALLE SAKİNLERİ YARDIMLARDAN MEMNUN

Eymir Mahallesinde sağlanan destek ile 5 kilometrelik bir alanda tarım arazilerinin sulanması kolaylaşacak. Destek verilen bir diğer mahalle olan Ericek'te ise drenaj çalışması yapılarak kaynaktan gelen su depolanıp ipek böceği yetiştiriciliğinde besin olarak kullanılan dut ağaçlarının suya kavuşturulması hedefleniyor.

Nallıhan Eymir Mahalle Muhtarı Mehmet Akça ABB tarafından kendilerine sağlanan yardım ile ilgili “Yaptığımız boru döşemesiyle suyu göle getirdik. Gölün suyunu bağ, bahçe, yangın ve tüm sulama işlerinde kullanıyoruz. Kanallarımız bozuktu, Bin 200 metre Büyükşehir Belediyesinden koruge boru ve iş makinesi desteği aldık" dedi ve kendilerine yapılan yardımlardan dolayı yönetime minnettar olduklarını ifade etti.

Ankaralı ipek böceği yetiştiricilerine yüzde yüz hibe ile sulama borusu desteği veriliyor! - Resim : 2

Ericek Mahalle Muhtarı Serhan Akın ise “Suyumuz yaz şartlarında buharlaşma ve kayıpla azaldığı için verdiğim dilekçe üzerine bize boru desteği verildi. Ortalama 2 bin metre boru gönderildi. Bu boruları ASKİ, Fen İşleri ve Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığının ortak çalışmasıyla köyümüze taşıma işini yapıyoruz. ipek böcekçiliği için kullandığımız dut ağaçlarını sulayabileceğiz" dedi ve mesleklerini icra ederken daha kolay ve masrafsız şekilde çalışmaktan dolayı mutlu olduklarına vurgu yaptı.

ABB BAŞKANI YAVAŞ'TAN DESTEK VURGUSU

ABB yönetimi şehrin kırsal kesimlerinde bir çok hizmeti ile ön plana çıkıyor. Başkan Mansur Yavaş'ta kırsal ve merkeze uzak bölgeleri ziyaret ettiğinde bölgelere vatandaşlara desteklerinin süreceğine dikkat çekiyor.

SONRAKİ HABER