Ankaralı ev sahiplerine müjde! Korkulan karar iptal oldu!

Türkiye'de son günlerde adından çokça söz ettiren konut ve emlak konusu ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Kiracılar ve ev sahipleri yaşanan gelişmeleri yakından takibini sürdürüyor.

Ankaralı ev sahiplerine müjde! Korkulan karar iptal oldu!

Ülkenin ekonomisini bulunduğundan daha iyi bir noktaya getirmek adına peş peşe yeni adımlar atılıyor. Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in başında olduğu yeni ekonomi politikaları ile bir çok tedbir ve yeni düzenleme hayata geçirilmişti.

EV SAHİPLERİ BÜYÜK TEPKİ GÖSTERDİ

Bu gelişmelere ek olarak AK Parti cephesinden yeni vergi paketi sistemi çalışmaları yapıldığı bilgisi gelmişti. Söz konusu paketin içinde yer alması beklenen konu başlıklarından en çok dikkat çekeni ise kira stopajı olmuştu.

Ev sahiplerinin kira gelirlerinden belirli bir miktarda kesinti yapılacağı haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. Konu ile ilgili ev sahipleri bu duruma büyük bir tepki göstermiş, gelmesi beklenen teklif içerisinde böyle bir düşünce olmaması gerektiğini savunmuştu.

GERİ ADIM ATILDI

Bu tepkilerin ve söylemlerin ardından hazırlanan vergi paketinde yeniden bir değişikliğe gidildiği öğrenildi. Ekonomim'de yer alan habere göre hazırlanan paketten kira stopajı alma önerisi çıkarıldı. Bu gelişme ev sahiplerini yakından ilgilendiren ve onları memnun eden bir adım olarak yorumlandı.

Temmuz ayından itibaren kira fiyatlarında artış oranına gelen sınırda kalkacak. Bu gelişmenin ardından ev sahiplerinin nasıl bir fiyatlandırma konusuna gideceği merak konusu oldu.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER