Ankara'dan yola çıkan yolcu otobüsü kaza yaptı 24 yolcu yaralandı

Ankara'dan yola çıkarak Van istikametinde ilerleyen yolcu otobüsü Sivas-Erzincan sınırında kaza yaptı. Şarampole devrilen otobüste 24 yolcu yaralandı.

Ankara'dan yola çıkan yolcu otobüsü kaza yaptı 24 yolcu yaralandı

Sivas - Erzincan sınırında meydana gelen trafik kazasında yolcu otobüsü şarampole yan yattı. Ankara'dan yola çıkarak Van istikametinde ilerlemekte olan yolcu otobüsünün karşısına çıkan ve hatalı sollama yaptğı iddia edilen bir başka yolcu otobüsüne çarpmamak için kaza yaptığı açıklandı. Kazada can kaybı yaşanmazken 24 yolcunun yaralandığı belirtildi.

SİVAS - ERZİNCAN SINIRINDA YOLCU OTOBÜSÜ KAZASI! 24 YOLCU YARALANDI...

Sivas-Erzincan sınırında yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 24 yolcu yaralandı. Kazadan sonra konuşan otobüs sürücüsü C.K., yolcuların ve kendi canını kurtarmak için otobüsü şarampole yatırmak zorunda kaldığını söyledi. Edinilen bilgiye göre kaza saat 22.30 sıralarında Sivas- Erzincan Karayolu Sivas’ın İmranlı ilçesi 10'uncu kilometresinde meydana geldi.

Ankara’dan hareket edip Van’ın Erciş istikametine gitmekte olan özel bir şirkete ait C.K. sevk ve idaresindeki 02 ... 571 plakalı yolcu otobüsü, karşıdan gelen bir otobüsün hatalı sollamaya çıkarması sonucu yoldan çıkarak devrildi. Olay yerine İmranlı Arama Kurtarma Ekibi (İMAYKUT) ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Kazada yaralanan 24 yolcu ambulanslarla İmranli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Yaralıların hayati tehlikelerinin bulunmadığı belirtildi.

Kaza sonrası açıklama yapan otobüs şoförü ise karşılarına çıkan ve hatalı sollama yapan bir başka otobüse çarpmamak için mecburen otobüsü şarampole devirdiğini açıkladı. Diğer otobüsün durmadan yoluna devam ettiği, bu otobüsten şikayetçi oldukları ve bulunması için başvuru yaptıklarını belirten otobüs şoförü can kaybı olmadığı için sevindiklerini dile getirdi.

Kaynak: İHA
SONRAKİ HABER