Ankara'dan sıkılan için adres belli oldu! Resmen 90 dakikada gidilen cenneti görmeyen bin pişman

Başkent Ankara'nın doğal güzelliklerinin yanı sıra komşusu olan bölgelerde de keşfedilmesi gereken pek çok nokta bulunuyor. Ankara dışına çıkmak isteyenler için yakın yerleri tercih edenlere başkente bir buçuk saat uzaklıkta bulunan adresi derledik.

Ankara'dan sıkılan için adres belli oldu! Resmen 90 dakikada gidilen cenneti görmeyen bin pişman

Ankara'dan sıkılan için adres belli oldu! Resmen 90 dakikada gidilen cenneti görmeyen bin pişman - Ülkemizin pek çok doğa harikası bulunuyor. Bu alanlardan bazıları keşfedilmişken bazıları da henüz keşfedilmemiş cennet köşesi gibi ziyaretçilerini bekliyor. Başkent Ankara, öğrenci ve memuru, doğal güzellikleri tanınsa da bazı Ankaralılar için de oldukça sıkıcı bulunuyor. Kent merkezinde AVM yoğunluğunun bulunması nedeniyle şikayetçi olan Ankaralılar kendilerine kaçacak bir yer arıyor.

Ankaralılar burada toplanıyorTIKLA SENDE KATIL

Şehrin stresinden ve gürültüsünden bunalan vatandaşlar kente en yakın turistik bölgeleri araştırırken Ankara'ya 90 dakika uzaklıkta olan Bolu'nun bir doğal güzelliğini Haber Ankara okurları için derledik.

KEŞFEDİLMEMİŞ DOĞA HARİKASI

Başkent Ankara'daki yoğun tempodan sıkılan ve kaçamak yapmak için kısa tatillere ihtiyacı olan vatandaşlar için kente yakın konumda buluna Bolu'nun doğal bir güzelliğine yer verdik. Bolu'da bulunan Akkaya Travertenleri, Pamukkale Travertenlerini anımsatırken sanat eseri görüntüsüyle ile görenleri büyülemeye devam ediyor.

akkaya-travertenleri.jpg

Ankaralılar tarafından pek fazla bilinmeyen bu adres Bolu'nun 10 kilometre güneybatısında, Mudurnu yolu üzerinde bulunuyor. Akkaya Travertenleri, “Bolu'nun Pamukkalesi” olarak tanıtılırken görülmesi gerekenler listesinde yer alıyor. Bolu ve Batı Karadeniz Bölgesi’ndeki doğal yapısını koruyan Akkaya Travertenleri, 250 metre uzunlukta bir oluşum olarak tüm doğal güzellikleri ziyaretçilerine sunuyor.

akkaya-travertenleri-002.jpg

TRAVERTEN HAVUZUNDA SERİNLEME KEYFİ

Akkaya Travertenleri yemyeşil doğası ile bütünleşen bir manzara sunarken yaz aylarında traverten havuzları da serinlemek isteyenlerin ilgi odağı oluyor. Dinlenmek ve piknik yapmak isteyenler için de fırsat sunan Akkaya Mevkii'nde özel sektörler tarafından işletilen günübirlik turistik tesisler faaliyet gösteriyor.

akkaya-travertenleri-001.jpg

AKKAYA TRAVERTENLERİ NEREDE?

Akkaya Travertenleri, Mudurnu yolu, Çepni Köyü Yolu, 14803 Bolu Merkez/Bolu'da bulunmaktadır.

ekran-goruntusu-2023-07-26-093332.png

Ziyaret saatleri ise;

  • Pazartesi 09:00 – 20:00
  • Salı 09:00 – 20:00
  • Çarşamba 09:00 – 20:00
  • Perşembe 09:00 – 20:00
  • Cuma 09:00 – 20:00
  • Cumartesi 09:00 – 20:00
  • Pazar 09:00 – 20:00 olarak hizmet vermektedir.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER