Ankara'dan Orta Asya'ya: Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi devam ediyor

Tarihi İpek yolunun önemini canlı tutmak ve bu güzergah üstündeki ülkelerin arasındaki bağı kuvvetlendirmek adına yapılan yarışta yeni aşamaya geçildi. Yarışın bu adımının başlangıç noktası olarak Ankara seçildi.

Söz konusu Rallide çok sayıda aday araçları ile yer aldı. Binlerce kilometre yol gidecek araçlar için başkentte bir uğurlama gerçekleştirdi. Dışişleri Bakanlığının da desteklediği ve ilgi gösterdiği yarışma 28 Ağustos'ta Moğolistan'da tamamlanacak.

HEDEF MOĞOLİSTAN

2. etabın başlaması ile beraber adaylar ülkemizde Kırıkkale, Kapadokya, ve Ağrı Doğubeyazıt topraklarından geçecek. Türkiye'yi terk ettikten sonra Orta Asya'ya doğru yola çıkacak ralliciler İran, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan ve Çin'i geçip Moğolistan'a varacak.

Farklı milletlerden yarışmacıların yer aldığı 12 araçlık bu kafilenin nasıl bir şekilde sonuçlanacağı merak konusu oldu.

Ankara'da toplanan yarışmacılara destek olmak için yanlarına gelen Dışişleri Bakanı Yardımcısı Nuh Yılmaz rallide yer alan araçlardan birisi ile ufak bir sürüş deneyimi yaşadı.

YOLA ÇIKTILAR

Bakan Yardımcısı Yılmaz'ın araç ile sürüş yaptığı anlar renkli görüntüler yaşanmasına neden oldu. Doğu-Batı Dostluk ve İpek Yolu Rallisi katılımcıları da kendilerine verilen destekten dolayı Nuh Yılmaz'a teşekkürlerini iletip hediye takdiminde bulundular.

Yarışmacılar törenin ardından alandan ayrıldılar. Haftalar boyunca sürecek bir maceraya atılacak yarışmacıların neşeleri yüzlerinden okundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı