Ankara'dan kalkan Turistik Tren Ekspresi sayısı artıyor! 12 Nisan'da ilk seferini yapacak

Kars'a gidip gelen Doğu Ekspresi ile başlayan turistik tren gezisi furyası yeni rotalar ile devam ediyor. Türkiye'nin farklı şehirlerine tren yolculuğu yapmak isteyenler için Kara Elmas Ekspresi Nisan ayında ilk seferini yapmadan önce tanıtım turuna çıktı.

Ankara'dan kalkan Turistik Tren Ekspresi sayısı artıyor! 12 Nisan'da ilk seferini yapacak

Özellikle nostaljik bir deneyim yaşatmasından dolayı her yaştan insanın büyük bir ilgi gösterdiği ve biletlerin çıkar çıkmaz tükendiği turistik tren seferleri sayısı arttırılıyor. Vatandaşlardan gelen yeni rota talebine olumlu yanıt veren yetkililer önümüzdeki günlerde yeni bir tren rotasını daha hayata geçirmeye hazırlanıyor.

12 NİSAN'DA İLK SEFERİNİ YAPACAK

Bu sefer ülkenin Batı Karadeniz bölgesine gidecek olan tren seferi 12 Nisan'da ilk seferini yapmadan önce tanıtım turuna başladı. Ankara'dan başlayacak ve Zonguldak'ta bitecek Kara Elmas Ekspresi Kalecik, Çankırı, Çerkeş ve Karabük'te duracak. Tren dönüş yolculuğunda ise sadece Yenice ve Eskipazar duraklarına sahip olacak. 12 Nisan'da ilk seferini yapacak olan trenin tanıtım turu bugün Ankara'nın Kalecik ilçesinde yapılan tören ile başladı.

Ankara'dan kalkan Turistik Tren Ekspresi sayısı artıyor! 12 Nisan'da ilk seferini yapacak

Çok sayıda üst düzey ismin katıldığı tanıtım etkinliğinde halk oyunları ile katılımcıların karşılandığı dakikalarda neşeli anlar yaşandı. Etkinliğe katılan isimlerden Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Nadir Alpaslan “Başta Ankaralılar olmak üzere tüm vatandaşlarımızın ekspres üzerinden bölgeyi ziyaretlerini ve turizmde bir cazibe merkezi olmasını hedeflemekteyiz. Biliyorsunuz ülkemiz zaten turizmde parlayan bir yıldız. Bu potansiyeliyle Batı Karadeniz’de insanların seyahat etmeleri ve insanların Ankara’da alışveriş kültüründen uzaklaşarak bölgeyi, doğayı ve buradaki zenginlikleri görmesini ve turizmde bir canlılık olmasını hedefliyoruz” diyerek insanların hayatlarında bir farklılık olmasını beklediklerini söyledi.

BÜYÜK İLGİ BEKLENİYOR

Nisan ayında ilk seferini yapacak Kara Elmas Ekspresi'ne Ankaralılar dahil olmak üzere bir çok şehirden insanın yoğun ilgi göstermesi bekleniyor. Önümüzdeki aylarda yeni açılacak tren hatları ile şehirler arası turizm etkileşiminin artması hedefleniyor.

SONRAKİ HABER