Hayvancılıkla ilgili duyduğu sevgi ve ilgiye rağmen, Osman Şentürk, bu işin sadece parayla yapılmayacağını, sevgi ve emekle başarılı olunabileceğini söylüyor. Şentürk, müteahhitlik gibi zorlu bir mesleği geride bırakıp, doğal yaşam ve hayvancılıkla huzurlu bir hayat sürüyor.
35 YIL SONRA MEMLEKETİNE DÖNDÜ
Çankırı'nın Yapraklı ilçesine bağlı Subaşı köyünde 1983 yılında doğan Şentürk, küçük yaşlarda ailesiyle Ankara'ya yerleşti.
Yaklaşık 35 yıl Ankara'da yaşayan ve fayans ustalığı, müteahhitlik yapan Şentürk, merak duyduğu hayvancılık işini hayata geçirmek için 2016 yılında işini bırakarak Çankırı'ya yerleşti.
Daha önce Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumunun (TKDK) desteğiyle çiftlik kuran arkadaşlarının da tavsiyesiyle TKDK'ye başvuran Şentürk, yüzde 55 hibe ile yaklaşık 2 milyon 750 bin lira maliyetle 2019 yılında Eldivan'da kendi çiftliğini kurdu.
80 HAYVANA EŞİYLE BAKIYOR
Eşi ve 3 çocuğuyla yaklaşık 80 hayvanın yeminden suyuna, temizliğinden sağlığına bütün işleriyle yakından ilgilenen Şentürk, doğal hayata dönmenin ve hayvanlara gözü gibi bakmanın mutluluğunu yaşıyor.
Günlük yaklaşık 1 ton süt üretimi gerçekleştiren Şentürk, sütlerini Ankara'daki işletmeye satıyor.
Şentürk, AA muhabirine, hayvancılığın parayla yapılacak bir iş olmadığını, hayvanları sevmedikten sonra bu işin yapılamayacağını belirtti.
Müteahhitliği bırakıp bu işe başladığını anlatan Şentürk, "Müteahhitlikte daha çok para kazanıyordum ama insanla uğraşmaktan bıktık. İnşaatta 70 kalem iş var, herkesle uğraşmak yordu beni. Ben de dedim en azından hayvanlarla uğraşayım, hem hobiyse hobi, kazançsa kazanç, sevdiğimiz iş. Özellikle burada küçük buzağılar doğduğu zaman bunları büyütmek, yetiştirmek benim en keyif aldığım şey. Satarken bile çok zorlanıyorum, emek veriyorum, 8-9 ay yetiştiriyorum. Yani parayla olacak iş değil sevgiyle olacak iş." diye konuştu.
İnşaat sektöründeki kariyerine son vererek Çankırı'nın Eldivan ilçesinde çiftlik kuran Osman Şentürk, hayvancılıkla ilgilenmeye başladı. 80 baş süt ineğiyle günde 1 ton süt üreten Şentürk, doğaya dönerek hayvanlarla çalışmanın verdiği huzuru ve mutluluğu yaşıyor.