Ankara'dan Egenin kalbine nostalji dolu yolculuk deneyimi! Her gün sefer var

Normalden çok daha uzun bir sürede ulaşılmasına rağmen yaşattığı farklı hissiyat ile tren seferlerine olan ilgi artarak devam ediyor. Her yaştan vatandaşın tercih ettiği tren yolculukları önemli bir turizm pazarı olarak görülüyor.

Ankara'dan Egenin kalbine nostalji dolu yolculuk deneyimi!

Türkiye'de yeni neslin teknolojinin getirdiği özellikler ile tren deneyimini başkaları ile paylaşması sonrasında büyük bir atılım yaşandı. Özellikle Doğu Ekspresine gösterilen büyük ilgi sonrasında biletler binlerce liralardan satılmaya başlanırken ülkenin farklı yerlerine de yeni rotalar oluşturuldu.

ANKARA'DAN İZMİR'E TRENLE GİDİŞ DENEYİMİ

Gideceği yere uzun ama özel bir deneyim ile ulaşmak isteyen vatandaşlar ile tren seferlerine daha fazla talep gösterir oldu. Bu kapsamda Ege bölgesinin ve ülkenin önemli şehirlerinden olan İzmir, Ankara'dan trenle gidilebilen yerlerden olmasıyla ön plana çıktı.

Ankara'dan Egenin kalbine nostalji dolu yolculuk deneyimi! Her gün sefer var

İzmir Mavi Treni adlı bu sefer ile vatandaşlar Ankara'dan her gün düzenli olarak İzmir'e gidebiliyor. Tam 823 kilometrelik bir uzunluğa sahip bu sefer yaklaşık 13,5 saatte tamamlanıyor.

BİR ÇOK ŞEHİRDEN GEÇİLİYOR

Bu sefere binmeyi tercih eden kişiler Ankara'dan sırasıyla Eskişehir, Balıkesir ve Manisa'yı geçerek İzmir'e ulaşıyor. Trenle giderken konfor ve ihtiyaçlarını karşılama fırsatı bulan vatandaşlar karşılıklı seferler ile manzaranın keyfini çıkarıyor.

Hızlı Tren seferlerine ek olarak ülkenin bir çok şehrine trenle ulaşım sağlanıyor. Konu ile ilgili olarak TCDD resmi internet sitesinden gerekli bilgiler alınabiliyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER