Ankara'dan Çankırı'ya giden Turistik Tuz Ekspresi ilk seferini tamamladı

Türkiye'nin demiryolu ağını genişletme hamlesi işin turizm boyutunu da arttırdı. Vatandaşların gösterdiği ilgi sonrasında ülkenin farklı şehirlerine düzenlenen gezi seferlerine bir yenisi eklendi.

Ankara'dan Çankırı'ya giden Turistik Tuz Ekspresi ilk seferini tamamladı

Ankara vatandaşların tren ile ulaşıma gösterdiği ilgiden en çok nasibini alan şehirler arasında ilk sırada yer alıyor. Yerli ve yabancı turistler tarafından son yıllarda sıkça tercih edilen turistik tren seferleri Ankara'dan başlıyor.

Türkiye'de tren seferlerine merak furyası ilk olarak Doğu Ekspresi ile başlamıştı. Saatler sürmesine karşın yaşattığı görsel ve nostaljik deneyim sonrasında hükümet kanadından yeni sefer müjdeleri gelmişti. Bir yandan hızlı tren ağı çalışmaları sürerken diğer yandan da farklı şehirlere gezi amaçlı götüren tren seferleri başlatılmıştı.

Ankara'dan Çankırı'ya giden Turistik Tuz Ekspresi ilk seferini tamamladı

VATANDAŞLARDAN TAM NOT ALDI

Diyarbakır taraflarına giden Mezopotamya Ekspresi, Batı Karadeniz'e giden Karaelmas Ekspresi gibi seferlere bir yenisi daha eklendi. Ankara'dan Çankırı'ya giden Turistik Tuz Ekspresi ilk seferini başarı ile tamamladı. Sabah saatlerinde Ankara Garı'ndan hareket eden tren yolcuların neşeli ve eğlenceli anlarına sahne oldu. Çankırı'nın tarihi ve kültürel yerlerini gezme fırsatı bulan vatandaşlar özellikle Yer Altı Tuz Şehri gibi şehrin sembol yerlerini görme fırsatı buldular.

Ankara'dan Çankırı'ya giden Turistik Tuz Ekspresi ilk seferini tamamladı - Resim : 2

Günü birlik olarak organize edilen bu yolculukta Çankırı'nın tarihi ve kültürel yerlerini gören vatandaşlar kendileri için güzel bir deneyim olduğunu dile getirdiler. Turistik Tuz Ekspresi 25 Mayıs, 1 Haziran ve 8 Haziran tarihlerinde de gerçekleştirilecek.

SONRAKİ HABER