Ankara'daki taksilerde panik butonu yıl sonunda devreye girecek

Başkent Ankara'da taksiler için panik butonunun devreye gireceği ifade edilmiş yapılan açıklamanın ardından detaylar da takip edilmeye başlamıştı. Yıl sonunda taksilerde panik butonunun devreye gireceği bildirildi.

Ankara'daki taksilerde panik butonu yıl sonunda devreye girecek

Taksilerde yaşanan çeşitli asayiş olaylarının ardından 'panik butonu' önlemi gündeme gelmişti. Panik butonu ile ilgili olarak merak edilenler artarken taksilerde yaşanan olumsuz olaylara karşı yeni bir güvenlik uygulaması olarak hayata geçirileceği açıklandı. Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanvekili Cevdet Kavlak, taksi sürücülerine yönelik saldırılarda yaşanan artış sebebiyle İstanbul’da taksilere ‘panik butonunun’ takılmasının ardından gözlerin Ankara’daki taksilere çevrildiğini ifade etti.

Uygulamanın Ankara’da da hayata geçeceğini ve 2 bin 500 taksiye kamera ve panik butonlarının da şimdiden takıldığını belirten Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanvekili Kavlak, sistemin en geç yıl sonunda hayata geçeceğini ifade etti.

“ANKARA’DA EN GEÇ YIL SONU İTİBARIYLA 7 BİN 701 TAKSİYE KAMERA VE PANİK BUTONU SİSTEMİ UYGULANMIŞ OLUR”

Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanvekili Kavlak, “Taksilere yönelik hayata geçirilen uygulama önce haziran ayına sonra ise yıl sonuna uzatıldı.'' ifadeleri ile hatırlatmada bulunurken Ankara'da toplam 7 bin 701 ticari taksi olduğunu belirtti. ''Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı ile görüşmelerimiz sonrası kendisinin de esnafımıza bir sözü oldu ve yaklaşık üç ay önce panik butonlarını ücretsiz bir şekilde taksilerimize takmaya başladık.

Ankara'daki taksilerde panik butonu yıl sonunda devreye girecek

Şu anda 2 bin 500 ticari taksiye kamera ve panik butonunu taktık ama sistem üzerinde çalışmalar devam ediyor yani henüz aktif olarak kullanılmıyor.'' ifadelerine yer veren Ankara Umum Otomobilciler ve Şoförler Esnaf Odası Başkanvekili Kavlak, ''Ankara’da en geç yıl sonu itibarıyla 7 bin 701 taksiye kamera ve panik butonu sistemi uygulanmış olur. Uygulama sayesinde taksicilere yönelik gerçekleşen olaylarda sürücü tarafından panik butonuna basılacak ve emniyet birimlerine, belediyeye, odamıza yaşanan olay ihbar edilmiş olacak.'' dedi.

Bu çerçevede Ankara'da da yıl sonuna kadar tüm taksilere sistemin entegre edilmesi bekleniyor.

SONRAKİ HABER