Ankara'daki restorasyonu tamamlanan o alan ziyaretçilerini bekliyor! Hafta sonları akın edilecek hemen keşfedin

Başkent Ankara'da pek çok doğal alan bulunuyor. Bu alanların gelecek nesillere aktarılması için de koruma programları uygulanıyor. Ankara'nın Gölbaşı ilçesindeki bir doğal alan daha restore edilerek ziyarete açıldı.

Ankara'daki restorasyonu tamamlanan o alan ziyaretçilerini bekliyor! Hafta sonları akın edilecek hemen keşfedin

Ankara'daki restorasyonu tamamlanan o alan ziyaretçilerini bekliyor! Hafta sonları akın edilecek hemen keşfedin - Ülkemizdeki doğal güzellikler saymakla bitmiyor. Özellikle Ankara'da bilinmeyen pek çok doğal miras bulunuyor. Bu doğal mirasların gelecek nesillere korunarak aktarılması için çalışmalar devam ediyor. Başkent Ankara'nın da içinde barındırdığı doğal güzellikler vatandaşların sosyal etkinlik listelerinde yer almaya devam ediyor.

Boş vakitlerini yakınları ile Ankara'yı keşfetmek için plan yapan Ankaralılar da gezi rotalarını oluşturmaya başladı. Haber Ankara okurları için Ankara'nın Gölbaşı ilçesinde bulunan Tulumtaş Mağarası'nda restorasyon çalışmalarının tamamlandığının müjdesi verildi.

Ankaralılar buradaTIKLA HABER ANKARA INSTAGRAM TAKİP ET

ANKARA'DA TUTULUMTAŞ MAĞARASI'NIN RESTORE ÇALIŞMALARI BİTTİ

Gölbaşı ilçesinde, restorasyon çalışmaları tamamlanan Tulumtaş Mağarası açılışa hazırlanıyor. Gölbaşı Belediye Başkanı Ramazan Şimşek, 1992'de gün yüzüne çıkan Tulumtaş Mağarasını turizme kazandırmak için çalıştıklarını söyledi.

ekran-goruntusu-2023-07-28-210338.png

Gölbaşı'nda güzel bir mağara olmasının çok kıymetli olduğunu belirten Gölbaşı Belediye Başkanı Şimşek, "Dünyanın her yerinden gelecek turistleri Gölbaşı'mızda ağırlamayı bekliyoruz. Cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan bir kararlılıkla ve azimle "100. Yılın Model Kenti" olma yolunda, Gölbaşı'nı bir marka olarak dünyaya duyurma çalışmalarımıza devam ediyoruz." şeklinde konuştu.

ekran-goruntusu-2023-07-28-210358.png

Gölbaşı Belediyesi tarafından turizme kazandırılması için çalışmaların tamamlandığı Tulumtaş Mağarası'na özel ışıklandırmalar da yapıldı. Büyük bir kireç taşı bloğunun içinde, kimyasal erimeler sonucunda oluşan mağarada dikit, sarkıt ve sütunlar bulunuyor.

TULUMTAŞ MAĞARASI NEREDE?

Gölbaşı'nın Tulumtaş Mahallesi sınırları içinde, Karayatak mevkiinde Ankara Çevre Yolu kenarında bulunan Tulumtaş Mağarası, çalışmaların tamamlanmasının ardından ziyarete açılacak.

ekran-goruntusu-2023-07-28-210349.png

Daha fazla Ankara haberi için ''Haberankara.com'' adresini takip edebilirsiniz.

SONRAKİ HABER