Ankara'daki kurban pazarlarında hareketlilik artmaya devam ediyor

Yıl boyunca hayvanlarını özenle besleyen besiciler istedikleri satışları yapabilmek için Ankara'ya gelmeye başladı. Kurban bayramı öncesi kurulan pazarlarda yoğunluğun artmasından dolayı ekipler denetimlerini sıklaştırdı.

Ankara'daki kurban pazarlarında hareketlilik artmaya devam ediyor

ANKARA (AA)- Haziran ayının 2. haftasında yaşanacak olan Kurban bayramı öncesinde piyasalarda iyiden iyiye bir hareket başladı. Önceki yıllardan çok daha üst fiyatlarda olduğu gözlemlenen büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar alıcılarını beklemeye devam ediyor.

KURBANLIK TELAŞI BAŞLADI

Başkentin farklı noktalarında kurulan hayvan pazarlarına ülkenin özellikle doğu kesimlerinden çok sayıda besici gelmeye başladı. Hayvancılığın yoğun olduğu bu yerlerden gelen vatandaşlar insanlara aradığı kurbanlığı vermek ve yüzlerini güldüren bir gelir ile memleketlerine dönmek için çalışmaya devam ediyor. Öte yandan da kurban pazarlarının kurulduğu yerlerdeki ilçe yönetimleri kurbanların insan sağlığına uygun olup olmadığını ve besicilerin aranılan şartları karşılayıp karşılamadığına bakıyor.

Ankara'daki kurban pazarlarında hareketlilik artmaya devam ediyor

Sincan ilçesinde kurulan Çimşit Kurban Pazarında da benzer görüntüler yaşandı. Günler öncesinden hayvanlarını satışa çıkaran besiciler ile kurbanlık alışını son güne bırakmak istemeyen vatandaşlar arasında pazarlıklar devam ediyor. Bir bayram geleneği olan fiyat pazarlığında renkli görüntüler çıkıyor.

BELEDİYE EKİPLERİ DENETLEMEYE DEVAM EDİYOR

Öte yandan kurulan alanları ve hayvanların denetlendiği Sincan'da Belediyenin Fen İşleri Müdürü Cevat Kızılkaya kurum olarak vatandaşlar için gerekli hususlarda inceleme yaptıklarını söyledi. Müdür Kızılkaya “Veteriner hekimlerimiz ile zabıta ekiplerimiz denetimlerini aralıksız sürdürüyor. Ayrıca Sincan'daki 2 pazar alanında 4 farklı lokasyonda son teknoloji kesim aletleriyle donatılmış, konusunda uzman kasaplarımızla kesim işlemlerimiz de yapılmaktadır” şeklinde konuştu.

Kurban bayramının başlayacağı günde dahil olmak üzere pazarlarda yoğun günlerin devam edeceği ifade edildi. Genel olarak tavsiye edilen husus ise satın almanın erkenden yapılması şeklinde oldu.

SONRAKİ HABER