Ankara'daki kira pahalılığı dünya ülkelerini geride bıraktı

Enflasyon ve zamlar ile beraber gelen hayat pahalılığı sorunu barınmayı da derinden etkiledi. Kira fiyatlarının fahiş boyutlara ulaştığını ifade eden vatandaşlar ev almanın artık kendileri için çok zorlaştığını ifade ediyor.

Ankara'daki kira pahalılığı dünya ülkelerini geride bıraktı

Ankara'da da benzer bir durum yaşanıyor. Türkiye'nin başkenti ve en kalabalık 2. kenti olan Ankara'da konut fiyatlarında yaşanan artış ülke sınırlarını aştı. MERCER tarafından yayınlanan rakamsal verilere göre Ankara dünyanın en fazla konut kirası yaşanan kentler arasında zirvede yer aldı.

ANKARA'DA KİRALAR EL YAKIYOR

Söz konusu değerlendirmenin zirvesinde İstanbul'un ardından ikinci sırada yer alan Ankara, kira fiyatı artışı oranı ile dünyanın metropol kentlerini geride bıraktı. Dünyanın konut kira fiyatı en çok artan şehri yüzde 301 ile İstanbul olurken, Ankara'da bu oran yüzde 141 seviyesinde oldu.

İFGA'da yer alan habere göre Ankara'nın bu durumunda 2023-2024 yılları arasında dünyada yaşanan mali değişimler gösterildi. Fakat bu değişim diğer ülkelerde Ankara ve İstanbul'un kat be kat altında yaşandı.

KİRA ARTIŞ ORANI SINIRLAMASI SONA ERİYOR

Türkiye'nin en önemli 2 şehrinin dünyanın zirvesinde yer alması ülkedeki kira fiyatlarının ne kadar yüksek boyutlara ulaştığının göstergesi olarak nitelendirildi. Temmuz ayına kadar uzatılan fakat geçtiğimiz günlerde bir kez daha yenilenmeyeceği ifade edilen yüzde 25 kira artış oranı sınırlamasının kalkması ile bu oranın daha da yükselmesi ön görülüyor.

Ülke genelinde de kiracılar ve ev sahipleri arasında yaşanan adli süreçlerde bir artış yaşanıyor. Ev sahiplerinin isteklerini kabul etmeyen ve evden çıkmayı da reddeden kiracılar ile ev sahipleri arasında sert olaylar yaşanıyor.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER