Ankara'daki diplomatlar geleneksel Türk okçuluğunu tanıdı

Dışişleri Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğiyle Ankara'da bulunan misyon şefleri, diplomatlara ve ailelerine yönelik geleneksel Türk okçuluğu tanıtıldı.

Ankara'daki diplomatlar geleneksel Türk okçuluğunu tanıdı

Dışişleri Bakanlığı ve Yunus Emre Enstitüsü (YEE) işbirliğiyle Ankara'da bulunan misyon şefleri, diplomatlara ve ailelerine yönelik geleneksel Türk okçuluğu tanıtıldı. GSK (Geleneksel Sporlar ve Gençlik ve Spor Kulübü) tesislerinde düzenlenen etkinliğe farklı ülkelerden büyükelçiler ve temsilciler katıldı.

ankara-tasarim-97.jpg

OKÇULUK FAALİYETLERİ

Etkinlikte, Dışişleri Bakanlığı Kültürel Diplomasi Genel Müdür Yardımcılığı Daire Başkanı Osman İlhan Şener tarafından Türk savaş oklarının yapımına yönelik eğitim verildi. Ardından, okçu Bekir Büyüksındır, GSK ve YEE lisanslı eğiticileri tarafından açık okçuluk alanında uygulamalı eğitimler sunuldu.

ankara-tasarim-98.jpg

TÜRK OKÇULUĞUNUN OKULLARDA GELİŞİMİ

YEE Başkanı Prof. Dr. Şeref Ateş, etkinliğin temel amacının, Ankara'daki misyon şefleri ve diplomatlara Türk okçuluğunu tanıtmak olduğunu belirterek, "Ankara'da böyle bir imkanın olduğunu ve Türkiye'de son yıllarda Türk okçuluğunun hem okullarda geliştiğini hem de dünya çapında alınan başarılarla birlikte yaygınlaştığını göstermek istedik." ifadelerinde bulundu.

Etkinliğe katılan büyükelçiler, geleneksel Türk okçuluğuna olan ilgilerini dile getirerek, Türk kültürünün bu önemli yönünü deneyimlemenin kendileri için keyifli bir deneyim olduğunu belirtti.

Türk okçuluğu, sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da giderek artan ilgi gören bir geleneksel spor dalı haline gelmiştir. Bu tür etkinlikler, Türk kültürünün ve geleneksel sporların uluslararası alanda tanıtılmasına katkı sağlamaktadır.

Haberankara.com

SONRAKİ HABER