Ankara'daki berber, kuaför ve güzellik salonları! Yapan yanacak flaş karar açıklandı

Berber, kuaför ve güzellik salonları ile ilgili olarak alınan pek çok karar kamuoyu ile paylaşılmaya devam ederken bir son dakika gelişmesi daha gündem oldu. Açıklanan yeni karar sonrası bunu yapanlara yüklü miktarda ceza kesileceği ifade edilirken detayları derledik.

Ankara'daki berber, kuaför ve güzellik salonları! Yapan yanacak flaş karar açıklandı

Türkiye'de Ticaret Bakanlığı tarafından alınan bir dizi karar kamuoyu ile paylaşılmaya devam ediyor. Kamuoyu ile paylaşılan söz konusu kararlar gündemin önemli konu başlıklarını oluştururken berber, kuaför ve güzellik salonları ile ilgili yeni bir açıklama daha gündeme geldi. Söz konusu açıklama sonrası vatandaşlar da bu işletmelerle ilgili alınan kararları sorgulamaya başladı.

Ticaret Bakanlığı resmi sosyal medya hesabı üzerinden berber, kuaför ve güzellik salonları için aldığı kararı açıkladı. 1 Temmuz tarihine dikkat çekilen açıklamada ceza açıklaması gündem oldu. Ankara'da berber, kuaför ve güzellik salonlarına gidenler bu kararları merak ederken işletmeler de detayları sorgulamaya başladı.

1 TEMMUZ İTİBARİYLE CEZA YAĞMURUNA TUTULACAKLAR

Ticaret Bakanlığı tarafından alınan karara göre 1 Temmuz itibariyle berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın 1 günü kapalı olması kararı yürürlüğe girecek.

Ankara'daki berber, kuaför ve güzellik salonları! Yapan yanacak flaş karar açıklandı

Valilikler tarafından belirlenen günlerde işletmelerin kapalı olmaması durumunda idari yaptırımlar uygulanacağının altı çizilirken kararın bugün itibarıyla yürürlüğe gireceği ifade edilirken yapılan yazılı açıklamada, sektör paydaşları tarafından Ticaret Bakanlığına iletilen talep ve önerilerin titizlikle değerlendirilerek, ülke genelinde tüm berber, kuaför ve güzellik salonlarının haftanın bir günü kapalı olması yönünde 18 Ağustos 2022 tarihinde alınan karar anımsatıldı.

Ankara'daki berber, kuaför ve güzellik salonları! Yapan yanacak flaş karar açıklandı - Resim : 2

Ticaret Bakanlığı tarafından bu doğrultuda yapılan açıklamada "Bu doğrultuda, berber, kuaför ve güzellik salonlarının ülke genelinde haftanın bir günü kapalı olması uygulaması 1 Temmuz itibarıyla yürürlüğe girecek ve bu işletmelerin valilikler tarafından belirlenen günlerde kapalı olmadığının tespiti halinde Bakanlığımızca idari yaptırım uygulanacaktır." denildi. Karara uymayan işletmelere idari yaptırım uygulanacağı ifade edilirken 1 Temmuz 2024 tarihi ile kararın yürürlüğe girdiğinin altı çizildi.

SONRAKİ HABER