Ankara'daki belediyeler resmen yarışa girdi! Öğrencilere ücretsiz dağıtılıyor aileler nefes alıyor

Ülkemizde okulların açılmasıyla beraber belediyelerden sosyal destek açıklamaları art arda geldi. Pek çok konuda öğrencilere destek vereceğini açıklayan belediyeler yardımları ile adeta birbirleri ile yarıştı.

Ankara'daki belediyeler resmen yarışa girdi! Öğrencilere ücretsiz dağıtılıyor aileler nefes alıyor

Türkiye'de ihtiyaç sahibi vatandaşlara çeşitli destekler sağlanıyor. Bakanlıklar ve belediyeler tarafından vatandaşlara sos-ekonomik destek sağlanırken Ankara'daki ilçe belediyeleri de adeta yarışa girdi. Pek çok yeni yardımını duyuran belediyeler 2023 - 2024 Eğitim Öğretim yılının başlamasıyla beraber ilkokuldan üniversite öğrencilerine kadar destekler açıklanmaya devam ederken Ankara Belediyelerinin açıklamaları dikkati çekti.

Dar gelirlinin ekonomik durumu okul masraflarını karşılamakta yetersiz kalıyor. Haneye giren toplam gelirin asgari yaşam koşullarını sağlayamadığı durumlarda geçim zorluğu yaşayan vatandaşlara destek programları bulunurken okulların açılmasını fırsat bilen belediyeler de yardımlarını art arda duyurdu. Öte yandan öğrenciler için jest de yapan belediyelerden açıklamalar peşi sıra geldi. Altındağ, Yenimahalle ve Kahramankazan Belediyesi, çocuklar için kırtasiye yardımında bulundu.

ALTINDAĞ BELEDİYESİNDEN ÇOCUKLARA ÇANTA HEDİYESİ

Bu yıl Altındağ'da, ilkokul 1'inci sınıfa başlayan binlerce öğrenci, yine Altındağ Belediyesi'nin hediyeleriyle sevindi. Ankara'nın Altındağ Belediyesi, ilkokul 1'inci sınıfa başlayan Altındağlı çocuklara içi kırtasiye malzemesi ile dolu okul çantası hediye etti. Altındağ Belediyesi ekiplerinin çantaların hazırlanması için arı gibi çalıştığını söyleyen Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, "Tüm çalışmalarımız Altındağlı minik yavrularımızın mutlu olması için. Çünkü biz en çok çocukların belediyesiyiz” dedi.

aw028522-03.jpg

YENİMAHALLE BELEDİYESİNDEN ÇOCUKLARA ÇANTA HEDİYESİ

Yaz tatilinin ardından milyonlarca öğrenci için ders zili çaldı. Ankara'nın Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 2023 - 2024 eğitim ve öğretim yılında, öğrencilere okul çantası ve kırtasiye malzemesi hediye etti.Her yıl yeni eğitim öğretim yılının başında Yenimahalleli çocukları, okullarında ziyaret ederek okul çantası ve kırtasiye malzemesi hediye eden Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, 2023 - 2024 eğitim öğretim yılında da geleneği bozmadı.

aw028507-01.jpg
​​​​​​​

KIRTASİYE SETLERİ BAŞKAN OĞUZ'DAN

Ders zillerinin çalmasıyla birlikte öğrenciler yeni eğitim-öğretim yılına Kahramankazan Belediye Başkanı Serhat Oğuz’un kırtasiye seti hediyesiyle başladı. Eğitimci kimliğiyle dikkat çeken Başkan Oğuz, her sene olduğu gibi bu sene de okula yeni başlayan birinci sınıf öğrencileri için okul malzemelerinden oluşan çanta hediye etti. İçerisinde defter, kalem, silgi, boyalı kalem çeşitleri ile iş teknik malzemelerinden oluşan kırtasiye seti çantası, çocuklara hediye edildi.

aw028325-04.jpg

Haberankara.com

SONRAKİ HABER