Ankara'daki araç sahipleri zamanınız çok az kaldı! Ağır ceza kapıda

Ülkemizde milyonlarca araç sahibi bulunuyor. Bu vatandaşların yasal olarak yapması gereken bazı zorunlulukların olduğu ve yapmamaları durumunda yaptırımlara uğrayacakları ifade ediliyor.

Ankara'daki araç sahipleri zamanınız çok az kaldı! Ağır ceza kapıda

Türkiye'de kanunlar çerçevesinde vatandaşların yapması gereken bazı ödemeler bulunuyor. Yasa çerçevesinde sınırları belirlenen bu ödemeler yapılmadığı takdirde suç işlendiği kabul edilerek cezai işlem uygulanılıyor.

Bu ödemeler içinde en geniş kesimi ilgilendiren ödeme olarak Motorlu Taşıtlar Vergisi yer alıyor. Yılda iki defa ödenen bu ödemeler Ocak ve Temmuz ayında yapılıyor. Ödemenin ilk kısmı Ocak ayında ödenmiş ve defter kapanmıştı.

ZAMAN GİDEREK DARALIYOR

Yılın ikinci ayına girilmesi sonrasında ise 2. taksit için ödeme süreci başladı. Üzerine araba kaydı olan vatandaşlar 2. ödemelerini bu ayın sonuna kadar gerçekleştirmek zorundalar.

MTV taksitleri araçların modeline göre değişiyor. O yüzden ödeme miktarı kişilerin sahip olduğu araca göre farklılık gösteriyor.

Motorlu Taşıtlar Vergisinin son ödeme tarihi olan 31 Temmuz'dan önce işlemini gerçekleştirmek isteyen vatandaşlar bir çok mobil bankacılık uygulaması ya da kaydı bulunan vergi dairesi müdürlüklerine giderek işlemi tamamlıyor. PTT'de MTV ödemesi alıyor.

Son ödeme tarihini geçiren ve bu sürece rağmen taksiti yatırmayanlara gecikme faizi uygulanacak. Bu rakam ödeme yapılana kadar artmaya devam edecek.

Kaynak: Haberankara.com
SONRAKİ HABER